Почивка след почивката

Как да се върнем в реалността безболезнено

Почивка след почивката

Обожаваме да пътешестваме. Mечтаем си постоянно да сме във ваканция и да тръгнем към далечни дестинации или дори без посока. Ала дългия път е истинско мъчение, независимо накъде сме се отправили. И докато при заминаването ни крепи мисълта, че скоро ще сме на по-добро място, връщането ни смачква психически. Не стига, че ще пътуваме дълги часове в неудобна позиция, ами и целият този тормоз ще приключи с грубото и нелицеприятно завръщане в реалността.

Тялото се схваща в седнало положение, а липсата на свеж въздух изморява още повече. Затова ще ви покажем простичките действия, които можете да направите, щом приключи кошмарното пътуване, бележещо края на рая. Впрочем може да използвате тези трикове и в случай на преумора заради същите фактори, често срещани и в неприветливите офиси на повечето хора.

Горещ душ
Когато пристигнете у дома, разположен на стотици километри от уютния хотел, в който доскоро сте се разполагали, си вземете душ. И то горещ! Не си мислете, че ще се разхладите със студена струя - от амплитудата между температурата на охладеното ви тяло и жаркия въздух ще ви стане много по-горещо. Може да ексфолирате кожата си, така ще усетите осезаемо освежаването след тежкия път. Като излезете от банята, нанесете ароматно мляко за тяло, за да се отпуснете съвсем. И да забравите за шока, който ви очаква на следващия ден. Работен.

Яжте плодове и зеленчуци
След дълъг път е важно да възстановите хидробаланса в организма си. Той е изтощен и измъчен, затова му дайте енергия. Свеж фреш или плодова салата,  а защо не и зеленчуци със сирене - така хем ще си набавите хранителни вещества, хем ще се възползвате от уникалните свойства на млечния продукт.

Детоксикация
Физическото и емоционално напрежение предизвиква пълното изтощаване на организма. В него се появяват токсини, които пречат на хармоничната му работа. Ако и за вас дългото пътуване си е истинско изпитание, трябва да отделите особено внимание за детоксикацията на организма си. Пийте много вода, а непосредствено след пристигането си, отидете да се разходите или да поплувате. После вижте сметката на една лимонада и - воала! - готови сте за сблъсък с действителността.

Рало или свещ
Ако не сте на "ти” с упражненията от света на йогата, тези двете ще ви свършат чудесна работа за отмора и постигане на вътрешна хармония след края на така приятната почивка. При ралото трябва да легнете по гръб и да вдигнете краката си, така че главата ви да се окаже между коленете ви. След това опънете долните си крайници и задръжте, колкото можете. Когато ги пуснете обратно на земята, в никакъв случай не се изправяйте рязко, а останете да полежите още 30-ина секунди. Поза "свещ” е със същата изходна позиция, но краката остават изпънати право нагоре, перпендикулярно на пода, а ръцете подкрепят кръста, като лактите са опрени на земята.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



6
Не е посочен 31.07.2012|15:01
Най-много ми допаднаха йога упражненията. Йогата винаги помага в борбата със стреса и потиснатото настроение.
5
Не е посочен 27.07.2012|14:47
Малко е трудно наистина, но няма как,....рано или късно и това време идва :)
4
Не е посочен 27.07.2012|14:38
Това за купонясването нон- стоп е остана в онези луди тийнеджърски години :Д
3
Не е посочен 27.07.2012|14:24
Аз наистина отивам вече да си почивам- не само да купонясвам :)
2
Не е посочен 27.07.2012|11:35
след почивка трябва да си починем отново :) , за да се възстановим от мързелът и пак да сме на линия за работа
1
Не е посочен 27.07.2012|11:33
След дълга почивка хич няма да ми се връща към реалността...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay