Топ 5: Най-красивите плажове на света

Места, които пожелаваме на всеки да посети!

Топ 5: Най-красивите плажове на света

"Мечтаната почивка” е понятие, което носи различно значение за всеки. И все пак малко са хората, които биха отказали един безгрижен ден на плажа.

Сред крайбрежните ивици по света има такива, които спокойно биха могли да бъдат наречени "перфектни”. Но нека първо изясним по какви показатели би могъл да бъде сравнен един плаж с друг.

Водата
Независимо дали в океан, или в море се къпят бреговете на някоя дестинация, водата трябва да става и за хора. От една страна, нейната температура е особено важна. Не е за подценяване и наличието на отровни обитатели, застрашаващи човешкото здраве.

Водата трябва още да бъде кристално чиста, плитчините също са задължителни. Не на последно място е липсата на двуметрови вълни, ето защо обикновено заливите са предпочитани от туристите.

Пясъкът
За предпочитане е финият пясък пред ръбестите камънаци. Доста по-приятно е да се ходи и лежи на него - все пак никой не иска да се върне със синини от плажа. Широката плажна ивица би победила скалистите брегове във всяка плажна класация.

Водени от тези два показателя, от блога Hand Luggage Only са изготвили Топ 5 на най-най-най красивите плажове на света. Разбира се, че още десетки дестинации биха могли да се борят за място в класацията, но вижте кои са някои от райските кътчета на нашата планета, разположени в близост до воден басейн.

И не пропускайте да станете част от Jenite.bg във Facebook!

Бая до Санчо, Бразилия - на снимката горе.

Южният плаж на Маями, щата Флорида, САЩ

Топ 5: Най-красивите плажове на света

Полихале, остров Кауаи, Хаваи

Топ 5: Най-красивите плажове на света

Плажовете на Бора Бора

Топ 5: Най-красивите плажове на света

Лангкави, Малайзия

Топ 5: Най-красивите плажове на света

13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay