Хотелите-затвори - новата мода в туризма

Вълнуващо изживяване

Хотелите-затвори - новата мода в туризма

Да спиш на място, което е било бивш затвор? Звучи мистериозно, загадъчно и.. влудяващо различно. Ако Ви се иска наистина да направите нещо диво, нестандартно и меко казано странно, то значи идеята да преспите на място, на което са спали затворници, може би ще Ви допадне. Ние ще Ви представим 5 такива хотела в 5 различни държави.

Хостел Celica, Словения

Намира се в Любляна и предлага нощувки в стаи на бивши затворници на цена между 18 и 30 евро. Сградата на затвора е била построена през 1882 г. от Австро-Унгарската империя. Затворът остава активен до падането на комунистическа Югославия и придобиването на независимостта на Словения през 1991 г. Впоследствие там са се заселили художници, а сега е място, на което можете да си починете и Вие.

Malmaison Hotel Oxford, Англия

Намира се в Оксфорд, който е на час и половина от Лондон. Сградата е била средновековен замък, построен през единадесети век, който се превръща в затвор през деветнадесети век. Днес клетките вече не съществуват и са превърнати в луксозни помещения за настаняване.

Hôtel Het Arresthuis Roermond, Холандия

Този бивш затвор се превръща в хотел през 2011 г. 

Langholmen hostel , Швеция

Намира се в Стокхолм. Бил е затвор от 1725 г. до 1925 г. 

Four Seasons, Турция

Разположен е само на няколко крачки от базиликата "Света София" и Синята джамия в Истанбул. На същотот място всъщност е била сградата на първия затвор на Османската империя.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay