Цигарен туризъм: Фестивал на пурата в Република Доминикана

Фестивал на пурата

В островната Доминиканска република тече с пълна пара и под облаци сладък дим четвъртият фестивал на пурата ProCigar 2011. Домакин на събитието е столицата Санто Доминго и до 11 февруари всеки желаещ може да гостува на най-добрите фабрики на "пурената столица на Карибския район" и да пробва тяхната продукция.

 

Своя продукция представят цигарени фабрики и от други страни. Посетителите имат възможността да се насладят на световни марки като Davidoff, Partagas, H. Upmann, Macanudo, Zino, Leon Jimenes, Romeo y Julieta, Fonseca, Avo, Juan Clemente, La Aurora, Griffins, Montecristo, El Credito, Don Diego. Освен експозиции на пури, делови срещи и екскурзии, гостите на фестивала се радват и на наситената културно-музикална програма в атмосфера на типичното доминиканско гостоприемство.

 

Фестивалът се организира от Доминиканската асоциация на производителите на пури. Тази година инициативата участва в програма "Смълчани дарения" (Silent Charity Donations) – на всяка вечеря по време на фестивала се събират доброволни пожертвувания вън фонд за болни деца и за бедни хора.

 


0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay