Рецепта за разхубавяване: Маска за коса и лице с хума и боров катран

Здраве и красота от природата!

Рецепта за разхубавяване: Маска за коса и лице с хума и боров катран

Природните съставки винаги са представлявали интерес за нас. Когато имаме време, с радост използваме домашно приготвени продукти вместо скъпа козметика, пълна с вредни вещества. Ключът към естествената красота се крие в здравето, а най-краткият път към него минава през природата!

Днес ще споделим с вас една маска за коса и лице, която взехме назаем от "Билкарница” - мястото, на което здравето се чувства у дома си! Там много добре знаят какви са чудодейните свойства на натуралните съставки, а който е пробвал рецептите им за красота, се възползва от тях пак и пак.

За да имате здрава коса и кожа, е от изключително значение да се храните здравословно и пълноценно. Ако косата ви е тънка и накъсана, а кожата - суха и без руменина, вероятно често в ежедневието си сте ядосани, недоспали, хапнали нещо вредно на крак… Първо се опитайте да промените своята рутина, за да може да повлияете на красотата си отвътре. Хапнете нещо полезно и пълно с витамини, а след това посветете няколко минути от своето време на следната рецепта за разхубавяване:

Маска за коса и лице с хума и боров катран

2-3 пълни с.л. хума, най-добре зелена - при дълга или гъста коса, сложете и повече
1 с.л. боров катран
1 жълтък
хладка вода или кисело мляко
½ ч.л. ракия (по желание)

Най-добре е яйцето да е прясно, а киселото мляко и ракията - домашни!

Оставете хумата за 30 минути да се "попече” на слънце. Слънчевите лъчи ще активират полезните й свойства и ще я направят още по-подходяща за тази здравословна маска.

Сложете я в неметална купа и добавете боровия катран и няколко супени лъжици хладка вода или кисело мляко. Ако хумата влезе в контакт с метална повърхност, ще загуби част от ценните си свойства.

Разбъркайте с дървена лъжица, докато сместа стане гладка и гъста колкото боза.

Рецепта за разхубавяване: Маска за коса и лице с хума и боров катран

Част от получената смес нанесете на лицето и шията си.

Останалото количество от маската обогатете с разбития жълтък и ракията и разбъркайте.

Нанесете първо върху скалпа, а после - по цялата дължина на косата си.

Завийте косата си с шапка за баня и кърпа - ще усетите леко затопляне, но това е сигурен знак, че кръвообращението се засилва, а с това - и действието на продуктите.

Оставете маската възможно най-дълго. Има шанс ракията да ви загрее, а катранът - да ви щипе, но тогава си припомнете поговорката "Трай, бабо, за хубост!”. И си повтаряйте, че боровият катран убива микробите и заздравява тъканите, което пък означава, че косата ви ще стане гъста и лъскава, а кожата - чиста и стегната.

Измийте обилно с вода.

Специалният съвет на Билкарница:

"За допълнителна здравина на косата може да изплакнете с отвара от коприва, в случай че искате да засилите черния цвят. С орех - ако искате червени отблясъци и с лайка - за златни коси.”

За още здраве от природата посетете уебсайта на Билкарница или харесайте страницата им във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay