Рецепти от тетрадката на баба: Копривени кюфтенца

Невероятно вкусни и същевременно никак вредни

Рецепти от тетрадката на баба: Копривени кюфтенца

С днешната рецепта ще ви върнем директно в детството, изпълнено с игри, безгрижие и, сигурни сме, с много изядени кюфтенца. Именно по този повод се разровихме из бабините тетрадки, за да открием една невероятно вкусна идея за топчета от коприва, ориз и сирене. А ето я и нея.

Необходими са ви:
1 ч.ч. ориз
500 г коприва
200 г овче сирене
шепа галета
щипка сол

Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност. Оставете настрана да се охлади.

Междувременно почистете копривата и бланширайте закратко във вряща вода. Изстудете веднага в студена вода, за да запазите зеления цвят. Нарежете ситно.

В купа натрошете сиренето, добавете копривата и ориза. Подправете на вкус. От получената смес оформете кюфтенца. Поръсете с галета и от двете страни.

Подредете върху хартия за печене в подходящата тава. Загрейте фурната до 180 С. Печете около 10-15 минути.

Още любими рецепти с вкус на детство може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.07.2014|14:22
Страхотни са , аз много ги обичам
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay