Аспержи с тиквички, чушки и кашу

Аспержи с тиквички, чушки и кашу

Аспержи с тиквички, чушки и кашу

Няма нищо по-хубаво от пълна къща и апетитно поднесена на масата храна - особено на слънчев пролетен обяд, каквито ще имаме много занапред. Ако постите или просто харесвате по-леките блюда - задължително опитайте предложение на сп. Меню за апетитни аспежи с тиквички и чушки, ориеналски гарнирани с вкусно кашу.

 

Необходими продукти за 4 порции:

1 с. л. фъстъчено или слънчогледово олио

2 червени чушки, нарязани на кубчета

1 тиквичка, нарязана на пръчици

10 зелени и бели аспержи, обелени и нарязани

1 скилидка чесън, ситно скълцана

2-3 капки сусамено олио

1 с. л. сладък чили сос

2 с. л. соев сос

½ ч. ч. кашу или белени фъстъци

 

Начин на приготвяне:

  1. Олиото се загрява и в него се слагат чушките за 1-2 мин. Прибавят се тиквичките и аспержите и се разбъркват 4-5 мин., докато станат крехки.
  2. Смесват се чили сосът, соевият сос, сусаменото олио и чесънът и с получения сос се заливат зеленчуците. Разбъркват се и се поднасят поръсени с кашуто.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay