Пълнена печена сьомга

Пълнена печена сьомга

Пълнена печена сьомга

Eдно неустоимо предложение за любителите на рибата и тези, които са нетърпеливи да усетят вкуса на лятото: пълнена сьомга, приготвена по специална рецепта на сп.Меню. Наздраве!

 

Необходими продукти за 8 порции:

1 прясна цяла сьомга, около 2 кг или 2 цели филета от едра риба

200 г течна сметана

2 с. л. зехтин

100 г броколи, нарязани и предварително бланширани

200 г скариди

1 голям картоф

1 белтък

3 стръка пресен лук

2 с. л. лимонов сок

 сол на вкус

 черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

1. Рибата се почиства и се филетира внимателно, отделя се кожата, по желание се запазват се главата и опашката. Едното филе трябва да остане цяло.

2. Вземат се 300 г от другото филе, нарязва се на дребно и се пасира със сметаната, белтъка, 1 с. л. лимонов сок, сол и пипер.

3. Останалата част от филето се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина, прибавят се бланшираните броколи, скаридите и пресният лук. Овкусява се със сол, лимонов сок и пипер.

4. Цялото филе се поставя в тава върху хартия за печене. Върху него се слага плънката, отгоре се намазва с получения рибен пастет. Внимава се да се запази формата на рибата.

5. Картофът се нарязва на много тънки шайби и се нарежда върху пастета, като имитира люспи на риба и се намазва със зехтин. По желание се слагат запазените глава и опашка. Рибата се пече на 180° С около 30 мин.

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay