Рецептите на Петя: Кюфтенца от леща

Една наистина изключително лесна рецепта!

Рецептите на Петя: Кюфтенца от леща

Миналата седмица стартирахме рубриката "Рецептите на Петя". В нея ще ви представяме симпатичните илюстрации, чрез които талантливата Петя Константинова обяснява как стъпка по стъпка да си сготвим някоя и друга вкусотия. 

Вече създадохме с нейна помощ празена супа със зелев сок, а днес ще обърнем подобаващо внимание на лещата. И по-конкретно - на кюфтенцата, които се правят от нея.

Рецептите на Петя: Кюфтенца от леща

В случай че нещо ви убягва от рисунката, ето какви са продуктите и стъпките, през които трябва да минете:

Лещата (2 чаши) се варуи до преваряване. Изцежда се добре и се пасира на каша. 

Добавят се 1 яйце, 1 глава лук, няколко стръка магданоз, сол, черен пипер, кимион, джоджен и 1 ч.ч. брашно. Всичко се омесва добре.

След това се оформят кюфтенца с ръце. Овалват се в галета и се пържат до зачервяване.

И се хапват с бира!

На 28 януари беше открита изложбата на Петя - "В търсене на себе си". Може да я посетите - намира се в  гр. София, ул. "Неофит Рилски" 55, Bar Up.

10 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay