4 грешки, които да избягвате, когато правите смесена салата

Важно е да ги знаете!

4 грешки, които да избягвате, когато правите смесена салата

Сега е времето на салатките. Често смесваме различни продукти в тях. Например слагаме и домати, и краставички, и зелена салатка. Често, обаче, допускаме грешки. Ние ще Ви кaжем кои са те и как да ги избегнете.

Намалете соса, за да отслабнете - Вярно е, че сосът за салатата е източник на липиди, от които организмът се нуждае.Те участват в структурата и подновяването на нашите клетъчни мембрани. И въпреки това трябва да се ограничи приема им, защото се получава така, че с малко количество салата поемаме голямо количесто калории и често това се отразява на фигурата ни. Хубаво е да изключите сосовете, предлагани в търговските вериги, които не носят почти никаква хранителна стойност на оргазнима Ви, но пък за сметка на това са пълни със захар и добавени соли. Много по-добре е да си приготвите вкъщи сос! Много по-здравословно е!

Салатата трябва да ни осигурява всички хранителни добавки, от които имаме нужда. - Това, че сте решили да хапнете мешана салата за обяд е страхотно. Но трябва да знаете, че тя трябва да съдържа протеини (месо, риба, яйца), сурови зеленчуци, месни продукти и храни, съдържащи скорбяла (киноа, ориз, леща).

Заложете на качестовото! - Според специалистите проблемът на салатите  е, че хората избират по-нискокачествени храни. Ние предпочитаме да спестим някой лев и да купим нещо по-евтино, а не осъзнаваме какви щети нанасяме на организма си. 

Ядем твърде много нишесте.  - Важно е да хапвате храни, съдържащи скорбяла, но не прекалявайте с тях. Освен че теглото Ви може да се увеличи, вероятно е да Ви е подут стомахът и да имате газове. С две думи: да се чувствате некомфортно.

Избягвайте тези често допускани грешки и се насладете на едно лято, изпълнено с вкусни салати.

Автор: Теодора Георгиева

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay