Рецепта за салата "Уолдорф"

Създадена през 1896 г. за благотворителен бал, проведен в хотел Waldorf-Astoria в Ню Йорк, тази салата се е състояла от три съставки: ябълки, целина и майонеза. Оттогава еволюира и нашата версия е гарнирана с печени орехи и сочно грозде, обгърнати в кремообразен лимонов дресинг. Това е най-доброто от двата свята: достатъчно леко, за да се усеща като освежаваща салата и достатъчно сладко, за да се усеща като лека закуска.

От какво се прави дресингът за салата Уолдорф?

Оригиналната салата Уолдорф се овкусява само с майонеза, сол и черен пипер. За допълнителен вкус, в тази рецепта се използва комбинация от кисело мляко и майонеза. Киселото мляко осигурява известна киселина и прави салатата по-лека и лесна за ядене.

Как се сервира салата Уолдорф?

От създаването си, тази салата се сервира върху канапе от маруля. Чувствайте се свободни да опитате различни зеленчуци като основа, за да получите идеалната си версия. Опитайте рукола за пиперливост или спанак за допълнителен земен вкус. Съчетайте го със сочно, хрупкаво печено пиле и чаша бяло вино за перфектната лека вечеря.

Ето как да приготвите тази интересна и много вкусна салата:

Необходими продукти:

2 с.л. майонеза

2 с.л. обикновено кисело мляко

1 с.л. лимонов сок

1 ч. грозде

1 ч. нарязани ябълки

1 ч. нарязана целина

1/4 ч. наситнен магданоз

сол

черен пипер

1 ч. орехи, препечени

Зелена салата, за сервиране 

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте майонезата, киселото мляко и лимоновия сок.

Добавете гроздето, ябълката, целината и магданоза и разбъркайте, докато се комбинират. Подправете със сол и черен пипер. Отгоре поръсете с орехи и сервирайте върху зелена салата.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay