Сватбени традиции, които може вече да не спазваме

Сватбени традиции, които може вече да не спазваме

Сватбата е един много специален и много емоционален ден както за вас, така и за партньора ви. Но в момента, в който започнете да подготвяте сватбата, ще усетите силно напрежение и натиск от страна на всички приятели и роднини. Това е нещо неизбежно, така че се заредете с търпение. И въпреки че всеки ще има какво да каже и ще получите хиляди съвети, най-важното е да направите сватбата си по свой вкус, без да се влияете от чуждото мнение. В тази връзка, има сватбени традиции, които всички по-възрастни хора твърдят, че трябва да се спазват, но ако на вас не ви харесват, просто не ги спазвайте. Ето някои примери:

1. Речите

Ако някой иска да каже нещо, нека го направи. Никой няма да го спре. Но ако има някой ваш близък, който не си пада по публичните изявления, не го притискайте. Речите са страхотно нещо, но не бива никой да го прави, без да има такова желание. 

2. Моминско парти и шаферки

Нормално е да искате любимите ви момичета да бъдат до вас във вашия специален ден и да ви помагат, но няма нищо лошо да искате например и брат ви да е там, без значение, че не е момиче. Трябва да бъдете заобиколени от близките си, без значение от какъв пол са те.

4. Взимането на булката

Всъщност, вие не сте ничия собственост, така че цялата тази работа с краденето на булката е малко странна и не е необходима. Решете сами как искате да се случат нещата, а и също дали някой да ви придружи до олтара и кой да бъде той. 

5. Обетите

Ако имате желание можете да напишете свой собствен обет, но ако не ви идва от вътре, по-добре не го правете. 

6. Хвърлянето на конфети

Всъщност няма голяма логика в този ритуал или традиция, така че ако не е по вашия вкус просто я пропуснете. 

7. Хвърлянето на букета

Ще платите много за тези цветя. Ако искате да ги запазите за спомен, не е необходимо да хвърляте букета си.

8. Първият танц

Първият танц като мъж и жена е романтичен момент, но някои хора се престарават- ходят на уроци по танци с месеци, подбират песни и репетират хиляди пъти. Не е нужно да влагате толкова много усилия. 

9. Прекарването на предната нощ разделени

Някои двойки прекарват нощта преди сватбата разделени. Ако искате да бъде така, страхотно, но ако това ви затруднява не го правете. Освен това, трябва да имате предвид, че това е един от малкото моменти покрай сватбата, в които ще бъдете само вие и партньорът ви. Ценете тези моменти. 

10. Традиционните семейни снимки

Снимките, на които всички са подредени, усмихнати и гледат в камерата са някак скучни. Помолете фотографа да прави по-непринудени снимки. 

11. Многоетажна сватбена торта

Сватбените торти са много скъпи и покрай цялата работа с рязането и игрите, много голяма част от тортата се губи. Хубаво е да имате нещо, което да разрежете заедно, но по-добре поръчайте малка сватбена торта, която да режете и отделно поръчайте друг десерт за гостите. 

12. Носенето на бяло

Знаете ли, че преди християнските булки са били облечени в синьо? Носете какъвто цвят искате. Кой е казал, че булчинската рокля трябва да бъде бяла?

13. Носенето на рокля

Можете да облечете костюм, гащеризон, пола или каквото друго пожелаете.

14. Нещо синьо, нещо назаем

Никой дори няма да забележи...

15. Сватба в събота

Има някои позитиви в това да направите сватбата си през уикенда, но ще ви излезе много по-евтино да я направите през седмицата. 

16. Смяна на името

Всеки има правото да реши дали иска да приеме фамилията на съпруга си. Но това е сега. Преди се е считало почти за задължително. Вие решете какво искате. Това е ваше лично решение, което разбира се трябва да обсъдите с партньора си. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay