Свежест в бурканче: Сладко от диня

Запазете уникалния вкус на динята като я направите на сладко

Свежест в бурканче: Сладко от диня

През лятото буквално не можем да се наситим на диня, но за сметка на това най-често свеждаме консумацията ѝ само до директна такава. За да разнообразим малко представата ви за този плод, миналата година ви предложихме една интересна френска рецепта за диня на скара. Днес пък ще ви разкрием как да запазите вкуса му и през студените зимни дни. А именно - като си направите домашно сладко от диня.

Необходими са ви:
8 ч.ч. предварително изчистена от семките и пюрирана диня
5 ч.ч. захар
1 пакетче пектин
½ ч.ч. лимонов сок

Начин на приготвяне:
Смесете пюрето от диня със захарта и лимоновия сок в голяма тенджера.

Сложете сместа на котлона и я оставете да ври на 220 градуса, докато се сгъсти. Разбърквайте често, за да не изгори дъното.

Добавете пектина и оставете да се вари още 5 минути.

Махнете тенджерата от огъня и налейте сместа в буркани.

Налейте сместта, затворите бурканите и ги стерилизирате за 10 минути във вряща вода.

Още интересни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay