Свежи и красиви стъпала без неприятна миризма

Домашни трикове за избавяне от този така неприятен "ароматен" проблем

Свежи и красиви стъпала без неприятна миризма

Днес ще си поговорим по женски за един малко неприятен, но много често срещан, особено през лятото, проблем. А именно - неприятната миризма, която би могла да бъде усетена от крачетата ви. Причините могат да бъдат много - гъбички, чорапи от изкуствена материя, неподходящи обувки или пък вродена "способност” на стъпалата ви да се потят повече.

Като за начало побързайте да посетите дерматолог, за да се уверите, че причината не е първата от горепосочените. А след това последвайте нашите съвети, които ще ви помогнат да не изпадате в неловка ситуация, когато ви се наложи да събуете обувките си.

Кислородна вода
С помощта на памучен тампон, напоен с кислородна вода, изтъркайте внимателно вътрешната част на обувките си. Повторете процедурата 2-3 пъти в рамките на няколко дни. При липса на кислородна вода, може да пробвате и с водка или високопроцентов етилов спирт.

Сода
Поръсете отвътре обувките си със сода бикарбонат и ги оставете така за няколко часа или най-добре - цяла нощ. На другия ден изтупайте останалия прах, обуйте се и се наслаждавайте спокойно на безавариен откъм неприятна миризма ден.

Свежи и красиви стъпала без неприятна миризма
Оцет
Напоете две памучни кърпи с оцет и ги поставете в обувките за минимум 3 часа. След това ги премахнете и оставете обувките на тераса или прозорец, за да се проветрят от острата миризма на киселата подправка.

Вода за уста
И друг път сме ви разказвали за множеството неочаквани преимущества на освежаващата течност за уста. Едно от тях е свързано именно с крачетата и предпазването им от неприятна миризма. За целта просто трябва да прелеете водата в шишенце с пулверизатор и да я използвате като дезодорант за стъпала.

Ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

15 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay