10 странни правила, които бременните британски принцеси трябва да спазват

10 странни правила, които бременните британски принцеси трябва да спазват

Бременността предполага да се придържате към определени правила, като да не консумирате алкохол, кафе и дори да не спите по гръб. Но ако сте женени за британски владетел, ще трябва да кажете "не" на много повече неща.

Ето какво е забранено на бременните британски принцеси:

1. Забранено е разкриването на пола на бебето

Съвременните бъдещи майки избират интересни начини да разкрият пола на бебето си и дори в повечето случаи споделят това в интернет. На Кейт Мидълтън обаче е било забранено да говори за това. Според правилата, полът на бебето не трябва да бъде разкриван, докато не се роди. Кралската пресслужба е опълномощена да разкрие пола на детето веднага след като се роди.

2. Забранено е да приемат подаръци

Днес списъците с желания за сватба и рожден ден са доста популярни във Великобритания. Човекът, който има празник, пише списък с нещата, от които се нуждае, и го изпраща на гостите си, които избират едно нещо от списъка и го подаряват по-късно. Бъдещите родители, например, могат да пожелаят пелени, количка или бебешки дрехи - неща, които ще им помогнат да намалят разходите си. Въпреки това беше строго забранено на Кейт Мидълтън да направи този вид списък или да приеме подаръци за бъдещото новородено. 

3. Забранено е да шофират

Според статистиката, рискът от автомобилна катастрофа се увеличава с 42% през второто тримесечие на бременността. Това е свързано с повишената умора на тялото, внезапните главоболия и загубата на съзнание. Ето защо, за да се предпазят бъдещата майка и бебето от злополука, на бременните британски принцеси е забранено да шофират. Те могат да използват личен шофьор по всяко време, така че това не е голям проблем.

4. Забранено е да бъдат в лошо настроение

Представителите на кралското семейство винаги трябва да бъдат в добро настроение. Те винаги трябва да са любезни и да се усмихват. 

5. Храненето на публично място също е забранено

Има една абсурдна теория, че може да се предскаже полът на бебето според вкусовите предпочитания на майката. Ако на жената й се яде сладко, ще има момиче, а ако предпочита солена храна- момче. Поради тази причина на Кейт й е било забранено да се храни на обществени места.

6. "Отпуската" по майчинство е до 5 месеца

Кейт Мидълтън започна да се появява на официалните събития веднага след раждането, но ако херцогинята реши, че не иска да го прави, има правото да си стои вкъщи до 5 месеца след раждането. След това трябва да се завърне към задълженията си. 

7. Забранено е да се купуват бебешки дрехи от обикновените магазини

И отново причината за това е да не се разкрива пола на бебето. Папараците може да направят някоя снимка на бебешките дрехи и ако те са в специфичен цвят може полът на бебето да бъде разкрит. Поради тази причина има хора, които отговарят за закупуването на дрехи за майката и бебето.

8. Забранено е да носят дрехи, с които коремът им е на показ

Бъдещите майки в кралското семейство трябва да носят дрехи, които прикриват корема им. Тази забрана е с цел да се избегнат заглавията по вестниците в ранна бременност. 

9. Забранено е да се обявява датата на раждане 

Кралският дворец обявява само месеца, в който ще се роди наследникът, но самата дата се пази в строга тайна. Най-често тази новина се публикува от кралската пресслужба, когато майката е в 10-та до 12-та седмица от бременността си.

10. Забранено е да се качват снимки на бебето в интернет

Много млади майки публикуват снимки на своите бебчета, но това няма как да се случи, ако сте част от кралското семейство. На членовете на кралското семейство е забранено да имат профили в социалните мрежи. Снимки на бебетата се публикуват единствено от официалния профил на кралското семейство в Twiiter.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay