Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Кои са знаменитостите, на които родителите не искат детето им да подражава?

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Всеки родител е наясно какво влияние оказва телевизията и свободният достъп до интернет върху едно дете. В периода на съзряване то има нужда от модели на поведение, които често открива не сред най-близкото си обкръжение, а сред лицата, които вижда на екрана на телевизора или на компютърния монитор.

В този ред на мисли, сайтът Vouchercloud.com си поставя за задача да изследва кои са звездите, които родителите смятат за най-лоши примери за подражание за своето дете. Проучването е направено сред 2287 британски семейства, всяко от които има поне по едно дете, което е под 10-годишна възраст.

Повече от ¾ от участниците в проучването - цели 78%, смятат, че Майли Сайръс е известната личност, на която не биха искали детето им да подражава. Така младата изпълнителка и актриса се нарежда на първо място в класацията, следвана от Ники Минаж.

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Ким Кардашиян пък е посочена като лош "ролеви модел” от 43% от запитаните родители. Четвъртото и петото място в непрестижната класация се падат на актрисата Кристен Стюарт и Риана.

Относно лошите примери за подражание от мъжки пол… Съпругът на Ким Кардашиян - рапърът Кание Уест, оглавява чарта с цели 56%. Само процент по-малко е неодобрението за тийн идолът Джъстин Бийбър, когото подрастващите обожават.

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Зейн Малик от бой бандата One Direction, който наскоро се отцепи от групата си, защото "иска да си почине извън светлините на прожекторите”, както самият той заяви, е на трето място с 41%. Актьорът Шая Лебьоф е предпоследен в списъка, а пети е колегата му Джоуи Есекс.

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Има обаче и положителна страна от целия този експеримент. Родителите са поканени да посочат кои са звездите, които според тях влияят добре върху децата им. Сред жените на първо място е херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, следвана от актрисата Мишел Кийгън.

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Тейлър Суифт, Бионсе и Анджелина Джоли са останалите дами, които майките и бащите във Великобритания посочват като добри модели на поведение. Сред мъжете най-голямо доверие е гласувано на изпълнителите Ед Шийрън и Хари Стайлс. Състезателят по Формула 1 Луис Хамилтън е на трето място, следван от актьора Джеймс Корден и Джъстин Тимбърлейк.

Toп 10: Звездите, които са лош пример за децата

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

4 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay