Актьорът Джин Уайлдър почина на 83

Американският актьор Джером Силберман, известен като Джин Уайлдър, почина в дома си в град Стамфорд, щата Кънектикът, на 83 години

Актьорът Джин Уайлдър почина на 83

Роднините на актьора потвърдиха новината за неговата кончина. Според тях, причина за смъртта са усложнения, предизвикани от болестта Алцхаймер. През 1989 година на Уайлдър откриха и лимфома.

Сред най-известните филми, в които се снима актьорът, са "Продуцентите” (The Producers, 1968), Уили Уонка и шоколадовата фабрика” (Willy Wonka & the Chocolate Factory, 1971), "Нищо не виждам, нищо не чувам”(See No Evil, Hear No Evil, 1989), "Младият Франкенщайн” (Young Frankenstein, 1974).

Уалдър става известен с филма "Продуцентите", който носи номинация за "Златен глобус" на Мел Брукс за оригинален сценарий, след което получава "Оскар" в същата категория. Този филм е признат като един от най-добрите създадени през 60-те години. Именно в "Продуцентите" Мел Брукс прави и своето велико актьорско откритие- брилянтния Джин Уайлдър, който за своето превъплъщение в Лио Блум е номиниран за "Оскар" за поддържаща роля. По-късно двамата ще работят заедно дълги години в едни от най-ярките американски филми за времето си.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay