Джейда Пинкет Смит твърди, че сродната ѝ душа Тупак Шакур също е имал алопеция

Оказва се, че Джейда Пинкет Смит е имала много общо с покойната си "сродна душа" Тупак Шакур.

Актрисата от "Girls Trip", която публично обяви, че е била диагностицирана с алопеция през 2018 г., разкри, че легендарният рапър също страда от автоимунното заболяване, което причинява косопад.

"Не мисля, че Тупак някога е говорил за алопецията, от която е страдал", казва тя пред People за своята история в събота.

Пинкет Смит твърди, че проблемите на Шакур с косопада са започнали, след като полицията го арестува за преход в Оукланд, Калифорния, през 1991 г. По-късно емблематичният рапър завежда дело срещу полицаите за 10 милиона долара, обвинявайки ги в полицейска бруталност. Случаят в крайна сметка е решен за 42 000 долара.

"След като беше в Северна Калифорния с полицаите, които го биха, той започна да губи косата си", спомня си Пинкет Смит. "И неговите симптоми на алопеция бяха много по-екстремни от моите."

Смит споделя още, че смята, че Шакур е държал диагнозата си в тайна заради тогавашните времена.

"Не мисля, че някога е говорил за алопецията си, но изглеждаше много добре и с плешива глава", казва тя. "Но това беше по време, в което той просто не искаше да говори за това."

Въпреки това, Смит смята, че ако Шакур беше жив днес, той щеше да говори публично за състоянието си. Тя споделя откровено и за собствения си опит с алопецията, която според нея е била "ужасяваща" в началото.

"Бях под душа един ден и тогава падаха шепи коса в ръцете ми... Това беше един от онези моменти в живота ми, когато буквално треперех от страх", признава майката на две деца в нейното токшоу във Facebook Watch през 2018 г.

По-късно същата година Пинкет Смит сподели, че експериментира  със стероидни инжекции,  за да забави косопада си.

Припомняме, че косата на Пинкет Смит стана тема на дискусия на Оскарите през 2022 г., когато водещият Крис Рок се пошегува за бръснатата глава на актрисата, което накара 55-годишния актьор Уил Смит да удари комика в лицето.

Въпреки сложния 25-годишен брак на Пинкет Смит със Смит, тя беше открита за това колко специална е била връзката ѝ с Шакур преди той да умре. Те се срещат в средата на 80-те, докато и двамата посещават Балтиморското училище за изкуства в Мериленд.




 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay