Еди Редмейн откровено за смазващото приключение "Живот в кожата на жена"

"Начинът, по който ме гледаха мъжете, беше смазващ", не крие актьорът

Еди Редмейн откровено за смазващото приключение "Живот в кожата на жена"

Еди Редмейн несъмнено е един от най-добрите актьори, които се подвизават на световната кино сцена през последните години. Ролите му са от най-запомнящите се, защото се превъплъщава както в образи, оставили следа в историята, така и в доста нетипични и често спорни според критиците персонажи.

Точно от втория вид е случаят с най-новата лента с участието на Еди - The Danish Girl, който излиза на екран само след няколко дни. 33-годишният носител на "Оскар” влиза в кожата на датския художник Ейнар Моргенс Вегенер, известен още като Лили Елбе. Той е първият човек, върху когото е извършена експериментална операция за смяна на пола. Това се случва през 1931 година.

От трейлъра на филма можем да станем свидетели за кратко на невероятната трансформация, на която актьорът се подлага за изиграването на тази роля. "Беше изтощително да вървя на снимачната площадка, изпълнена с мъже, да наблюдавам разликата, начина, по който те третират като жена, както и контрола, който притежават. Много от жените, с които работих, ми казаха: "Добре дошъл в нашия свят”, споделя Еди пред списание Details.

Но потопяването напълно в женския начин на живот чрез изследване на мъжкия свят и сравняването на двата пола не е единствената трудност, с която се сблъсква Еди. Той признава, че се е чувствал много притеснен при заснемането на гола сцена, в която е трябвало да симулира притежанието на женски полов орган.

"Всеки един път, в който оставаш гол пред екипа, е смущаващ. Това, че сме актьори, не означава, че някак свикваме с това. Чувството е същото все едно да се съблечеш пред 30-ина непознати”, не крие Редмейн.

Еди Редмейн откровено за смазващото приключение "Живот в кожата на жена"

Въпреки спечеления "Оскар” по-рано през годината за ролята на Стивън Хокинг в биографичната лента "Теория на всичко” Еди продължава да проявява голяма скромност, що се касае до актьорските му способности.

"Това, че имам някакъв талант, не означава, че не трябва да работя здраво. При заснемането на "Теория на всичко” бях толкова уплашен, че това ме принуди да пристъпя напред и да поискам всичко, от което се нуждая - учители по говорене и начин на поведение, както и ред други специалисти. За да се подготвя добре, разполагах само с четири месеца. За щастие, за The Danish Girl разполагах с цели три години”, разкрива Еди.

Еди Редмейн откровено за смазващото приключение "Живот в кожата на жена"

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay