Звезди говорят открито за своята сексуалност и стереотипите спрямо жените

Какво ли имат да кажат те?

Звезди говорят открито за своята сексуалност и стереотипите спрямо жените

Чудесно е, когато звездите дават добър пример, защото той бива отразен в медийното пространство и посланията им стигат до широк кръг от хора. Две такива известни личности са певиците Ариана Гранде и Майли Сайръс. Доколко е добър техният пример, оставяме да прецените сами.

Наскоро ви разказахме за скандалната фотосесия с благотворителна цел на Майли. В интервюто за списание Paper тя говори открито за своята сексуалност.

Сайръс признава, че е бисексуална и че се чувства удобно в кожата си. Изискванията на изпълнителката не са чак толкова високи - тя казва, че е склонна към всякакви партньорства, като изключва единствено животинските видове и тези, които не са на подходяща възраст. "Ако е легално, аз съм съгласна”, признава изпълнителката.

Всеки възрастен човек над 18 години, независимо от пола си, може да бъде партньор за Майли. Посланието, което звездата отправя към всички млади жени е, че е чудесно да се наслаждават на секса и няма значение дали са хетеросексуални, бисексуални или хомосексуални, защото важно е просто да се забавляват и да угаждат на собствените си нужди.

Звезди говорят открито за своята сексуалност и стереотипите спрямо жените

Жените са извървели дълъг път от ограничената си роля си на домакиня до пълноправни членове на обществото, които имат право на участие в изборния вот, образоват се, развиват се кариерно и заемат управленчески позиции. И все пак продължават да съществуват редица стереотипи - че е неприемливо, ако една жена спи с много мъже, че ако жената се облече по-оскъдно, тя несъмнено е "уличница” и че дълбочината на деколтето е едва ли не критерий за чест и достойнство.

Поп изпълнителката Ариана Гранде също говори за двойните стандарти, пред които са изправени дамите. В акаунта си в Twitter тя споделя, че е "уморена да живее в свят, където жените са определяни само като минало/настояще или бъдеще притежание/собственост на даден мъж”.

Звезди говорят открито за своята сексуалност и стереотипите спрямо женитеАриана Гранде

Това, което чака певицата, е деня, в който човек няма да бъде преценяван по това с кого се среща, с кого спи или с кого е сключил брак, а ще бъде оценяван според индивидуалните си качества.

Посланието, което тя отправя към феновете си, е да знаят, че това, което са те сами по себе си, е повече от достатъчно и не е задължително да имат партньор до себе си, за да се чувстват добре.

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay