Звездите и хранителните им проблеми

От здравословни проблеми страда всеки, дори и някои от най-големите звезди

Звездите и хранителните им проблеми

Знаехте ли, че някои от любимите ни звезди са страдали в миналото от хранителни разстройства - абнормални хранителни навици като прекомерен апетит, перманентно преяждане и нездравословно намаляване на приема на храна? 

Най-често случаите са били свързани с анорексия нервоза и булимия нервоза, за чиито източници се смятат най-вече стресът, ниското самочувствие и суета, а синдромите често биват съпровождани и от тревожни разстройства.

Както сами предстои да видите, представителите на женския пол са много по-податливи на подобни заболявания, а изследвания в областта показват, че само 5% от хората с анорексия или булимия са от мъжки пол.

Кейт Уинслет
Актрисата е била "дебеланата” на училилището, откъдето не само получава комплекс, свързан с телосложението си, но и се сдобива с хранително разстройство. Днес тя искрено се радва на "едрия си кокъл” и остро се противопоставя на холивудския идеал за жена.

Сър Елтън Джон
В миналото великият изпълнител е страдал от булимия. Самият той признава, че не е консумирал храната, а е поемал огромни количества от нея. Често се случвало дори да не преглъща намиращото се в устата му, а само да го сдъвче и след това да го изплюе. Този метод е познат като "сдъвчи и изплюй” и е практикуван и от много други звезди. Здравословните и психически проблеми на певеца обаче не спират дотук. Публична тайна е, че той беше дълги години и наркотично зависим.

Лейди Гага
Певицата носи на плещите си двойно бреме в началото на кариерата си. Тогава тя лекува анорексия и булимия. А ако следите по-обстойно живота й, няма как да не ви е убягнало колебанието в килограмите за последните няколко години.

Звездите и хранителните им проблеми

Опра Уинфри
Най-популярната американска телевизионна водеща цял живот се бори с хранителни разстройства. Тя споделя, че телгото й винаги е представлявало проблем за нея, но въпреки това се чувства най-сигурна, когато килограмите си личат.

Джесика Алба
Актрисата е била подвластна на нездравословно отслабващите тенденции като по-млада. В интервю за списание Glamour тя признава за манията си да бъде слаба.

Звездите и хранителните им проблеми

Калиста Флокхарт
Актрисата се бори с перманентната загуба на килограми години наред пред погледите на милиони зрители на сериала "Али Макбийл”, в който играе главната роля. Половинката на Харисън Форд признава, че е имало моменти, в които се е страхувала за здравето си, тъй като е тежала не повече от 45 килограма. Страховит факт за жена над 40-те години!

Звездите и хранителните им проблемиВики Бекъм
Брюнетката признава, че в началото на певческата си кариера е била обсебена да поддържа слаба фигура, заради което е подлагала тялото си на постоянни диети.

За разлика от нея, колежката й от Spice Girls Гери Халиуел често е намирала утеха в големите порции. Тя разкрива, че неведнъж се е изкушавала от апетита си и е изяждала наведнъж огромни количества храна. А за да не наддаде на килограми, Халиуел многократно е прибягвала до метода "сдъвчи и изплюй”. Днес тя съветва хора с подобни психологически заболявания да не се срамуват от своите проблеми, а да ги споделят и да търсят помощ.

Принцеса Даяна
Освен със своя алтруизъм, покойната британка е известна още и с хранителните си проблеми. Тя е се е борила цели пет години с булимията, която по-късно определя като огромна грешка, от която е нужно всеки да се пази.

 Фелисити Хъфман
Когато "отчаяната съпруга” стартира кариерата си на актриса, тя страда от анорексия и булимия. Хъфман не крие, че понякога умишлено е изхвърляла през устата поетата храна - "ритуал”, който се е случвало да извършва и до шест пъти на ден.

Денис Куейд
Още един случай на мъж, заболял от анорексия. Това се случва след ролята му на Уайът Ърп в едноимения филм, заради която е трябвало да се раздели с 18 килограма от телосложението си.

Одри Хепбърн
Подобно на Лейди Гага зведата от миналото е страдала от булимия и анемия.  Любимката на поколения зрители е пазела в тайна хранителните си проблеми. Твърди се, че постоянната загуба на апетит, а оттук и на килограми, е била вследствие на големия стрес в кариерата й.

Звездите и хранителните им проблеми

Още светски истории четете на Jenite.bg във Facebook.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay