Звездите празнуват по ирландски!

Денят на свети Патрик се отбелязва с ирландско уиски и бира

Звездите празнуват по ирландски!

Денят на свети Патрик е ирландски културен и религиозен празник, който се чества на 17 март. Светецът е просветител, кръстител и покровител на ирландския народ.

Зелено - това е цветът на празника! Още през далечния 17 век става традиция носенето на зелени панделки и детелини. Според поверието свети Патрик е използвал трилистна детелина, за да обясни Светата троица на езичните ирландци и затова детелините се превръщат в символ на празненствата.

В Ирландия празникът се чества особено пищно. Задължителни за деня са ирландското уиски и бира.

Въпреки че празникът е ирландски, той се празнува в много други държави, като САЩ, Аржентина и дори Япония. Така, един ден от март, улиците на различните страни са изпълнени с ирландски елементи, организират се паради и празненства на открито.

Известните личности също не пропуснаха да отбележат празника. Много от тях споделиха с феновете си снимки, на които се вижда как са решили да честват събитието. 

Звездите празнуват по ирландски!

Тори ДеВито, която наскоро се раздели със съпруга си Пол Уесли, написа в Twitter, че ще празнува заедно със свои колеги актьори.

Звездите празнуват по ирландски!

Актрисата и певица Бела Торн сподели снимка в Instagram, на която се вижда тематичното й облекло за деня. Тя е с тениска, на която пише: "Целуни ме, аз съм ирландка”. Красавицата, която се изявява също като модел, е родена в Америка, но неведнъж е заявявала, че има ирландско потекло.

Звездите празнуват по ирландски!

Джени МакКарти определено е завладяна от духа на празника.

Звездите празнуват по ирландски!

Ланс Бас, който преди години беше част от бандата NSYNC, заедно с Джъстин Тимбърлейк, боядиса косата си в цвета на свети Патрик - зелено.

Звездите празнуват по ирландски!

Чудите се чие е това сладурче? Негова горда стопанка е актриса Рийз Уидърспуун, която се е погрижила за тематичния външен вид на четириногото.

Звездите празнуват по ирландски!

Дейвид Буртка и Нийл Патрик Харис споделиха снимка на децата си, които са облечени в зелени дрехи и носят аксесоари в същия цвят.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay