Знаменитости, които имат рекорд на Гинес

Знаменитости, които имат рекорд на Гинес

Книгата на рекордите на Гинес вече съществува повече от 60 години. Всяка година одобрява около 6 000 записа от 50 000 заявления. Не е чудно, че някои от тези записи са зададени от хора, познати по целия свят, заради професионалните им постижения. Тук представяме някои рекорди със статут на знаменитост.

Събрахме някои световни рекорди на Гинес, създадени от певци, телевизионни водещи, актьори и политици. Тези записи не са свързани с техния доход или с тяхното място в музикалните класации. 

1. Шакира

Шакира разполага с впечатляващ брой сертификати за световен рекорд на Гинес - тя поставя рекорд три пъти! Не само, че е носител на титлата за най-продаван испански албум и най-продаван испански сингъл, тя е първият човек, който достига до 100 милиона харесвания във Facebook.

2. Хилари Клинтън

Предвид популярността на изборите в САЩ, не е изненадващо, че Хилари Клинтън се превърна в най-търсената жена в интернет през 2016 г. Тя би могла да се превърне в най-търсения човек в САЩ, но, подобно на изборите, тя беше победена от Доналд Тръмп. 

3. Ози Озбърн

През 2010 г. световният рекорд на Гинес за най-дългия и силен крясък от публиката беше поставен от публика от 52 000 души на стадион "Доджър". Този вик бе воден от фронтмена на Black Sabbath, Ози Озбърн. Певецът дори получи сертификат на Гинес като лидер на рекорден писък.

4. Дуейн Джонсън, Скалата

Актьорът, Дуейн "Скалата" Джонсън, притежава редица световни рекорди, но най-изненадващият от тях е свързан със селфитата. Джонсън държи титлата на човека, който е направил 105 селфита за три минути. Имайте предвид, че е имало условие, че на всяко селфи лицето и шията трябва да бъдат на фокус, което прави това постижение още по-впечатляващо.

5. Металика

Металика има рекорд на Гинес за първата група, обиколила всички 7 континента. Това постижение бе записано, след концерт в Антарктида. Техният концерт стана вторият, който някога се е правил в Антарктида, а публиката им се е състояла от 7 души.

6. Елън Дедженеръс

Всички сме запознати със селфито, което беше направено по време на "Оскарите", и то се появи в Twiiter от телевизионната звезда Елън Дедженеръс. Тази снимка счупи световния рекорд, като е била retweeted-ната 3.3 милиона пъти! 

7. Риджъс Филбин

Риджъс Филбин поставя световен рекорд, като натрупва 15,188 хиляди часа пред телевизионна камера. През 2011 г. той все още е рекордьор с 16,746.50 часа, което означава, че той прекарва средно един час на ден по телевизията през цялата си впечатляваща 50-годишна кариера.

8. Еминем

През 2013 г. Eminem счупи световния рекорд за най-много думи в хит сингъл с песента си "Rap God". В рамките на 6 минути и 4 секунди рапърът казва 1,560 думи, което е средно по 4,28 думи в секунда. По време на най-бързия сегмент на песента, този брой достига до 6.46 думи в секунда.

9. Робърт Дауни Джуниър

Робърт Дауни Джуниър не е поставил рекорда сам, той получава рекордна картичка за рождения си ден. За рождения си ден Дауни получава картичка, съдържаща 5339 подписа от феновете по време на посещението си в Китай. 

10. Мишел Обама

Съпругата на бившия американски президент Барак Обама съдейства за създаването на световен рекорд през 2011 г. Тя се присъедини към група от 400 деца, които скачат, за да подобрят рекорда за най-много хора, които скачат едновременно. В 24-часов период 300,265 души по цял свят направиха скокове за една минута, като подобриха предишния рекорд.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay