Какво се случва с Лизо и обвиненията в с*ксуален тормоз? (16+)

It's about damn time да разберем!

Лизо най-накрая взе отношение по повод иска, който три от нейните бивши танцьорки заведоха срещу нея във вторник.

"Последните няколко дни бяха изключително трудни и изключително разочароващи", каза 35-годишната носителка на Грами в изявление, публикувано в социалните мрежи в четвъртък сутринта.

"Моята работна етика, морал и уважение бяха поставени под въпрос. Характерът ми беше критикуван. Обикновено избирам да не отговарям на неверни обвинения, но те са колкото и невероятно да звучат и твърде възмутително, за да не бъдат разгледани.”, продължи тя.

Певицата заяви, че "сензационните" твърдения идват от бивши служители, които вече публично са признали, че поведението им по време на турне с нея е било "неподходящо и непрофесионално".

Тя обясни, че с нейната "страст" идва "упорита работа и високи стандарти", признавайки, че трябва "да взема трудни решения".

"Никога не съм имала за цел да карам някого да се чувства неудобно или сякаш не е ценен като важна част от екипа.", допълни Лизо.

Певицата каза в изявлението си, че не се опитва да се покаже като жертва, но помоли своите фенове и последователи да знаят, че тя не е злодеят, за когото беше представяна през последните дни.

"Аз съм много открита с моята сексуалност и изразяване на себе си, но не мога да приема или да позволя на хората да използват тази откритост, за да ме изкарат нещо, което не съм", пише тя. "Няма нищо, което да приемам по-сериозно от уважението, което заслужаваме като жени в света."

Изпълнителката добави, че знае какво е чувството "да бъдеш засрамвана ежедневно и абсолютно никога не би критикувала или уволнила служител заради теглото му".

"Наранена съм, но няма да позволя добрата работа, която съм свършила в света, да бъде помрачена от това", заключи тя. "Искам да благодаря на всички, които протегнаха ръка в подкрепа, за да ме повдигнат в този труден момент."

Кристъл Уилямс, Ариана Дейвис и Ноел Родригес обвиниха Лизо, чието истинско име е Мелиса Джеферсън, в създаване на враждебна работна среда, сексуален тормоз и дискриминация към хора с увреждания, наред с други твърдения.

Твърди се, че през февруари изпълнителката е поканила своите танцьорки на нощ на разврат в квартала на червените фенери в Амстердам, известен със своите секс услуги, секс магазини, клубове и барове.

Докато е била в Bananenbar, клуб, известен със забавленията за възрастни, Лизо е насърчила танцьорите си да "се редуват да докосват голи изпълнители, да държат вибратори, извадени от вагините на изпълнителите и да ядат банани, стърчащи от половите органи на изпълнителите."

След това се твърди, че е притиснала Дейвис, една от ищците, да докосне голите гърди на танцьорка, въпреки че Дейвис вече е изразил три пъти, че не иска да го прави.

Професионалната танцьорка твърди, че в крайна сметка е докоснала гърдите за кратко" след като Лицо я е накарала.

Следващия месец певицата на отново поканила своите танцьори по време на турне в Париж, но се твърди, че не е споменала, че мястото, на което отиват, е гол кабаре бар.

"Едва когато завесата се отворила и голи жени започнали да танцуват на сцената, ищците разбрали какво да очакват", се казва в делото, като се отбелязва, че танцьорките са чувствали "натиск" да отидат на тези излети от страх, че могат да загубят своите работни места или да бъдат глобени, ако не отидат.

През април Лизо направи повторно прослушване на танцьорките за почти 12 изтощителни часа, след като тя ги обвини в "непрофесионализъм" и подозира, че някои от тях са пили алкохол преди представления.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay