Ким Кардашиян говори открито за проблемната бременност

Звездата се сблъсква с доста усложнения

Ким Кардашиян говори открито за проблемната бременност

Риалити звездата Ким Кардашиян, чиято втора бременност медиите по света следят с огромен интерес, разкри неподозирани подробности за състоянието си. Пред C Magazine тя споделя, че след раждането е възможно да се подложи на хистеректомия.

Хистеректомията представлява оперативно премахване на матката. Ким, която вече има една дъщеричка от рапъра Кание Уест, признава, че първата ѝ бременност е била придружена от толкова много проблеми, че зачеването втори път се е оказала много трудна задача.

Един от проблемите, с които се е сблъскала преди раждането на Норт Уест, е така нареченето състояние "плацента акрета”. То се получава, когато плацентата се захваща твърде здраво за стените на матката. кръвоносните съдове и другите тъкани на плацентата срастват прекалено навътре в стената на матката и започват да растат, обикновено през второто тримесечие. Възможни са обилни кръвоизливи, които са много опасни за бебето и майката.

Ако това тежко състояние се повтори и при втората бременност, има опасност Ким да не може да има повече деца. Тя признава, че лекарите смятат, че е напълно възможно това да се случи и са готови да действат така, както се налага. Обикновено се предприема цезарово сечение с последващо отстраняване на матката на майката.

Ким обаче смята, че няма да се стигне до това положение, защото втората ѝ бременност преминава много по-леко от първата. Освен това сега тя е много по-спокойна относно промяната, която предстои в живота ѝ.

"Докато бях бременна с Норт, постоянно се притеснявах относно факта, че животът ми е толкова забързан и се чудех как ще успявам да я водя на уроци по балет или пък на тренировка. Спомях си за това как преминаваше моето детство и много често се паникьосвах. Но след самото раждане някак инстинктивно знаеш какво да правиш”, казва още Ким.

Ким Кардашиян говори открито за проблемната бременност

За още интересни светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

2 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay