Клуни и значимите филми

Актьорът, който винаги е вярвал в успеха си

Клуни и значимите филми

Още като млад и никому известен актьор, Джордж Клуни е вярвал силно, че един ден ще се превърне във филмова звезда. На пресконференция в рамките на кинофестивала в Торонто 50-годишният актьор сподели: "Дори когато участвах в невзрачни телевизионни шоута, не изгубих надежда, че един ден наистина ще съм звезда. Днес отново се надявам, но този път че освен известно име, ще успея да постигна и значима филмова кариера."

В миналото Клуни често е участвал в популярни телевизионни шоута. Всички помним атрактивния доктор Дъг Рос в сериала "Спешно отделение", чиято роля донесе на актьора много фенове и значими роли впоследствие. "Има моменти, в които просто се опитваш да се добереш до важна роля, и изведнъж наистина успяваш. За мен това бе "Спешно отделение". Тогава забравих за анонимността и вече имах претенции за филмови роли."

Нa международния кинофестивал в Торонто бе представена семейната комедия "Потомци" на режисьора Александър Пейн, в която участва и Клуни. В лентата той се превъплъщава в ролята на адвокат, върху когото е упражнен натиск да продаде семейните имоти.

Актьорът разказва още, че вече не желае да участва във филми, които слизат от екрана след първата си седмица в бокс-офиса.

"Един ден, когато се появиш на церемонията за наградите "Оскар", седнал в инвалидна количка заради напредналата си възраст, нямаш желание да чуеш, че 20 филма с твоето участие са били начело в бокс-офиса след появата им по екраните", сподели Клуни. "Искам да се снимам във филми, които хората ще помнят дълго. Ако в кариерата си имаш 5-10 подобни филма, си постигнал целта си."

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay