Кои са победителите в наградите Еми?

Ето списък

Кои са победителите в наградите Еми?

Наградите "Еми" се присъждат на телевизионни продукции, предимно в областта на забавните програми. Това са най-престижните телевизионни награди в света. Ето кои са печелившите тази година.

Поредиците "Историята на прислужницата" и "Вице" спечелиха топ отличията за най-добър драматичен и комедиен сериал на 69-ата церемония за телевизионните награди Еми, предадоха световните информационни агенции.

Кои са победителите в наградите Еми?



С поредицата "Историята на прислужницата", адаптирана по едноименната творба от 1985 г. на канадската писателка Маргарет Атууд, Хулу отбеляза историческо постижение, ставайки първата стрийминг платформа, спечелила водещо отличие на наградите Еми.

Сред призовете за сериала "Историята на прислужницата" са и отличията за най-добра актриса в телевизионна драма за Елизабет Мос и най-добра поддържаща актриса в телевизионна драма за Ан Дауд.

Сериалът "Вице" на HBO за трета поредна година беше отличен в категорията за най-добра телевизионна комедия. Изпълнителката на главната роля в поредицата Джулия Луис-Драйфъсграбна шестия си пореден приз за най-добра актриса в комедиен сериал.

Кои са победителите в наградите Еми?

В категориите за най-добър актьор в телевизионна драма и телевизионна комедия бяха отличени съответно Стърлинг К. Браун за "Това сме ние" и Доналд Глоувър за "Атланта".

Кои са победителите в наградите Еми?

След най-гледания си сезон от 23 години, изобилстващ от скечове за Доналд Тръмп, сатиричната поредица "На живо в събота вечер" спечели най-много награди на тазгодишната церемония - девет на брой.

Освен за най-добра сатирична поредица, "На живо в събота вечер" получи отличия и за пародийните превъплъщения на Алек Болдуин като Доналд Тръмп и Кейт Маккинън като Хилари Клинтън.

"Големите малки лъжи" на HBO спечели осем награди Еми, сред които за най-добър лимитиран сериал и най-добра актриса в лимитиран сериал за Никол Кидман.

Телевизия НВО е  първенецът на тазгодишната церемония с общо 29 награди Еми, в това число и връчените преди седмица призове за творчески постижения. Следват Нетфликс с 20 отличия, Ен Би Си с 15, Хулу с 10, Ей Би Си със седем и Еф Екс Нетуъркс с шест. 

Церемонията за 69-ите награди Еми се състоя в театър "Майкрософт" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто беше Стивън Колбер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay