Чарлийз Терон: “Красивото лице не е всичко!”

Актрисата говори открито за нелепите стандарти за красота

Чарлийз Терон: “Красивото лице не е всичко!”

Тя е красива, сексапилна, талантлива и много умна. Чарлийз е дама, която разбира много добре кои са важните неща в живота и знае как да получи онова, което иска. Актрисата блести на корицата на списание GQ и разкрива защо често отказва роли, които ѝ предлагат само заради външния ѝ вид.

Чарлийз е известна с това, че е сред малкото актриси, които не обичат да парадират с външния си вид, но обожават да го променят и да се заиграват с различни превъплъщения. Това всъщност е доста печеливш ход за актрисата, защото именно най-тежките ѝ трансформации, са ѝ донесли най-много признания и статуетки.

През 2004 година тя влиза в ролята на серийната убийца Айлийн Уорнос за филма "Чудовище”. За ролята се налага да качи цели 13 килограма и външният ѝ вид се променя до незунаваемост. Това ѝ печели наградата на Академията за най-добра актриса, а през 2006 година е номинирана за "Оскар" за ролята си на миньор във филма "Северна страна”. За най-скорошната си роля в хита "Лудия Макс” Чарлийз решава, че трябва да подстриже косата си в мъжка прическа, за да влезе по-добре в ролята.

Тя е лице на Dior от години, но споделя, че красотата невинаги е била в нейна полза.

"Ролите с истинско съдържание и смисъл отиват при хората, които са физически подходящи за тях. Това е. Колко ли роли трябва да има за всички прекрасни актриси, приличащи на модели? Била съм в стаята, когато режисьорите търсят хора за по-сериозни и тежки роли и знам, че красавиците си тръгват първи.”

Понякога обаче точната роля идва в точното време. На Чарлийз ѝ предстои да участва в продължението на фентъзито "Снежанка и ловецът” от 2012 година, където си партнира с Крис Хемсуърт. Актрисата споделя, че ролята на злата царица Равена е много показателна за обществото, в което живеем днес.

"В днешно време се смята, че с годините жените погрозняват, а пък мъжете остаряват с финес като виното. Жените приемаха тези твърдения доста години наред, но сега нещата се променят. Няма да лъжа, животът е по-труден за жените, които са на възраст, а не бива да е така. Има някакви нереалистични стандарти за това как трябва да изглежда една жена над 40-годишна възраст, но не бива да оставяме външният вид да ни определя!”

Чарлийз Терон: “Красивото лице не е всичко!”

За още светски новини, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay