Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул

Гостува ни Виктория Сенер - царица в съчетаването на свежи летни принтове

Утре посрещаме астрономическото лято, а все още не можем категорично да заменим ботите със сандали. Независимо от метеорологичните условия обаче, днес в Jenite.bg ще изгрее нова рубрика с модни съвети за слънчевите дни на 2014.

Както може би сте забелязали, чрез нашия Dressbook ежедневно следим какво се случва в модните блогове по цял свят. Отдавна си имаме любими блогърки, всяка със своя уникален стил на обличане. Поканихме някои от тези забележителни дами да ни гостуват през следващите седмици. Надяваме се, че запознанствата ще бъдат интересни за вас и ще ви дадат прекрасни идеи относно тазгодишните ви летни визии!

Първата ни гостенка е най-цветното момиче сред популярните модни блогърки. Тя се казва Виктория Сенер, родена е в Украйна, но понастоящем живее със съпруга и домашната си костенурка в Истанбул.

Според нас, ако някой в истинския живот действително притежава "бански на лалета", това със сигурност е Виктория. Характерно за тоалетите ѝ е, че в тях винаги присъства поне един елемент с привличащ и галещ погледа принт - обикновено мотивите са флорални, но често се случва чаровната дама да изненада почитателите си и с някоя риза, изпъстрена с различни животни, или пола с китайски къщички. Защо не?

Ние определено искаме да виждаме повече българки със свежи и атрактивни дрешки по улиците. Затова решихме да започнем рубриката "Светът на модните блогърки" именно с Виктория и нейната страничка TIE BOW-TIE

Преди да изложи вижданията си за съчетаване на различни пъстри тоалети, нашата гостенка ни сподели какви са наблюденията ѝ върху "изискванията" за облекло в Турция:

"Ако сте решили да посетите Истанбул, забравете всичко, което сте чували, и носете каквото си ви харесва. Много хора по света си представят, че тук жените задължително трябва да се обличат консервативно. Не е така - спокойно можете да сложите къса пола или панталонки.

Турция е светска държава, секуларизмът не позволява да се налагат религиозни догми чрез политиката. Да, за съжаление половината туркини все още се обличат така, сякаш живеят в пустинята. Други обаче носят съвсем нормални дрехи. Всичко зависи от образователното ниво, семейството, частта от страната, в която живеят - Изтокът е по-консервативен. В Истанбул има много красиви и стилни дами. Има и религиозни квартали, в които всички жени са забулени, но такива места съществуват дори в Лондон."  

След като се осведомихме относно религиозния аспект на модата в Турция, помолихме Виктория да ни изброи елементите в облеклото, които са особено актуални за световната мода това лято.

1. Хитът на сезона: Миди полите 
Ако държите да се съобразите с тенденциите, трябва да включите в гардероба си няколко поли с дължина около коляното. 

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
Виктория е убедена, че миди полите могат да се съчетаят както с тениска в кежуъл стил, така и с романтична блуза или дори кожено яке.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул 
2. Когато е хладно: Дълго лятно палто 
Една такава дреха винаги ще ви спаси от капризите на времето. Виктория предлага да носим минималистично облекло под летните си палта.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
3. Когато е топло: "Разкъсани" дънкови панталонки 
Късите панталонки от деним винаги ще бъдат актуални за лятото. Виктория ги показва в съчетание с особено интересна дрешка, която може да влезе в ролята на ефирна рокля, но може да се използва и като връхно решение. 

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
Разбира се, остава актуална и комбинацията на къси дънкови панталонки с кецове и тениска.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
4. Универсално решение: Раирана тениска 
Освен задължителните летни дрехи според новите тенденции, Виктория сподели с нас и кои дрехи според нея винаги ще бъдат подходящи за топлия сезон. На първо място постави тениската с райета, която изглежда великолепно с всеки панталон и с всяка пола.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
5. Тайната на бялата чанта 
Както се вижда от горните снимки, Виктория обича да освежава едноцветните или двуцветни тоалети с пъстър клъч, който привлича вниманието. Но ако визията и без това е достатъчно шарена, твърде вероятно е най-подходящият аксесоар за нея да бъде бялата дамска чанта. Спокойно можете да носите такава от май до август.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул 
6. Вечната класика: Рокля с флорални мовити 
Тя е любимка както на Виктория, така и на хиляди други жени по света. Нашата гостенка е убедена, че всяко момиче трябва да си намери своята съвършена рокля с цветя, която да пасва съвършено на фигурата. Тя може да се носи на всеки специален повод, независимо дали говорим за романтична среща, излизане "по женски", или дори сватбата на приятели.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
7. Кои са другите актуални принтове?
Както може би сте забелязали, тази година магазините са пълни с връхни дрехи, панталони и кецове на цветя. Освен тях, Виктория посочи като особено актуални и други принтове: тропически, всякакви видове палми, плодове и животни, карирани платове. "Играйте си с тях, комбинирайте и се забавлявайте!"

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул  
8. Четири правила за съчетаването на дрехи с принтове 
Тъй като Виктория е царица на пъстрите принтове, а те не са твърде лесни за съчетаване, помолихме я да ни помогне с няколко съвета. Тя ни посочи четири златни правила:

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
- Цветовете трябва да се комбинират по "температура": топли с топли, студени със студени.

- Ако ще носите панталон с шарен принт, например, опитайте да намерите топ, чийто цвят съвпада с един от цветовете на принта. 

- Ако сте решили да комбинирате две дрехи с различни принтове, единият от тях трябва да бъде по-ярък, да привлича вниманието повече от другия.

- Ако сте объркани, просто съчетайте пъстрия панталон (или пола) с бяла тениска. Няма да сбъркате!

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
9. Малка черна рокля с акцент 
Макар да обича повече ярките весели цветове, Виктория не отрича, че всяка дама трябва да си има своята любима малка черна рокля. Разбира се, съществува вариант да превърнете и нея в свеж тоалет - един шарен клъч ще ви помогне много в това отношения.

Светът на модните блогърки: Цветното момиче от Истанбул
Благодарим на Виктория за чудесните съвети и очарователното ѝ пъстро присъствие! Можете да продължите да следите нейните стилни визии в блога TIE BOW-TIE.

A aко не искате да пропуснете и останалите гостувания в рубриката "Светът на модните блогърки", присъединете се към страницата на Jenite.bg във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.06.2014|16:12
Късите миди поли ми харесват повече, от тези под коляното.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay