Каква е връзката между продължителността на съня и желанието за секс?

Спете повече за осигуряване на по-високо качество на интимния живот

Каква е връзката между продължителността на съня и желанието за секс?

Какво е най-честото оправдание на жените, когато просто не им е до секс? Главоболие, умора, липса на настроение? Или и трите заедно?

Миналата година американско изследване доказа, че 76% от хората, които работят, се чувстват изморени през повечето дни от седмицата. Така че умората автоматично отпада като истинска причина за нежелание за интимни ласки с половинката.

Вече има няколко проучвания, които правят връзка между продължителността на съня и желанието на жените за секс. Ясно е, че липсата на сън може да доведе до сърдечни проблеми, наднормено тегло и диабет. Сега се оказва, че тя оказва негативно влияние и върху сексуалния живот.

Проучване на Journal of Sexual Medicine, направено сред 171 жени, установява, че това колко часа нощем отделят дамите за сън, влияе върху желанието им за секс и нивото на възбуда, които нямат нищо общо с умората.

Оказва се, че един допълнителен час сън води до 14% по-голяма вероятност за секс през деня. Освен това повечето часове сън спомагат за по-лесното и бързо възбуждане на жената.

Според учени между 20% и 50% от жените имат някакъв проблем, свързан със секса. Може да се отнася до желанието за интимност или пък до трудно постигане на възбуда. Дали тези проблеми са психологически, или по-скоро социални, е трудно да бъде определено.

Освен това е изчислено, че 20% от жените имат проблеми с лубрикацията, което може да се дължи на настъпването на менопауза например, или на недостатъчно дълга предигра.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay