Може ли прекалено честото използване на "играчка" да бъде опасно?

Играчките за възрастни са забавни, но има ли такова нещо като "твърде много"?

Може ли прекалено честото използване на "играчка" да бъде опасно?

Чували сте, че "умереността е ключова" и че "всичко трябва да бъде с мярка", нали? Е, със сигурност това не важи за вибратори и секс играчки. Обаче ние просто искахме да се уверим, защото "играчките" помагат на жените, които имат проблеми със сексуалния живот и са често използвани. Ето какво разбрахме:

Употребата на играчки за възрастни е наистина съвсем обичайна, а проучване на Центъра за насърчаване на сексуалното здраве в университета в Индиана установи, че малко повече от 50% от жените ги използват. Докато вибраторите са доста лесни за овладяване, има няколко фактора, които биха могли да допринесат за евентуална вреда и знаем, че определено не искаме да навредим на гениталиите си.

Всъщност има проучвания, които показват, че употребата на "играчка" има предимства, които надхвърлят бързия и лесен оргазъм. Изследване от университета в Колорадо показва, че вибраторите имат множество предимства за тези, които трудно се възбуждат или имат проблеми с усещанията.

Сексуалната функция се подобрява в резултат на повишено стимулиране на нервите и евентуално подобрен приток на кръв към зоната.

Така че, има ли лоши новини?

Въпреки че има много добри оргазми (както и изцелението на сексуалната функция, което е решаваща тема за цялостното добро здраве), трябва да има някои лоши новини за използването на играчки за възрастни, нали? Някои валидни опасения обкръжават идеята за прекомерна употреба, изтръпване или други наранявания в области, които са много чувствителни. Повечето от тези страхове обаче са неоснователни - стига да правиш всичко по правилния начин.

Д-р Джесика Шепърд, OB-GYN, казва, че "играчките" не са вредни за гениталната област, ако се използват правилно. Въпреки това, тя отбелязва, че ако се използват прекалено агресивно или се споделят между хора без подходящо почистване, има потенциал за вреда.

Твърденията, че използването на "играчка" твърде често може да намали способността за достигане до оргазъм в бъдеще, не са верни. Тя казва, че тъй като жените се чувстват по-комфортно с вибраторите, те също ще станат по-запознати със собствената си еротична реакция, която може да им помогне с техните истински сексуални срещи.

Проучването, споменато по-горе от университета в Индиана, подкрепя този факт и отбелязва, че нежеланите реакции са рядкост, а тези, които се появяват, не са склонни да траят дълго. Над 70% от респондентите заявиха, че не са имали негативни странични ефекти от употребата на "играчки", като 3% съобщават за болка. Не можем да кажем със сигурност дали това се дължи на неправилно използване или на базови медицински състояния.

Как можете да избегнете потенциални проблеми?

Негативните нежелани странични ефекти са рядкост, но те могат да се случат. Както споменава Шепърд, трябва да се внимава, за да се избегнат проблемите, които могат да бъдат предотвратени. Тя предлага да прочетете указанията (да, много секс играчки имат указания - прочетете ги!) И да ги почиствайте след всяка употреба. Също така е от решаващо значение да общувате с партньора си, ако той използва играчката прекалено грубо.

Също така използването на вибратори"играчки" може да увеличи сексуалното удовлетворение. "Науката за оргазъм също зависи от отговора на еротичното стимулиране и това включва пръсти, език, пенис или дори вибратор", обяснява Шепърд. "Повечето пъти, "играчката" няма да намали способността на тялото да реагира на други видове сексуална стимулация и не може да навреди на гениталиите."

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay