Сексът за сдобряване

Полезен ли е сексът за сдобряване?

Сексът за сдобряване

Повечето психолози смятат, че да се решават конфликтите между интимните партньори чрез секс не е най-добрият вариант. Но има и привърженици на помирителния секс за запазване на баланса в отношенията. При всички случаи трябва да се знаят правила, преди партньорите да се отдадат на секс в условията на неразбирателство. 

Не отивайте в леглото, ако още се гневите на партньора си. 

Все пак дръжте гнева си в някакви рамки. И се постарайте навреме да превключите от негативни чувства към страст. Бъдете внимателни, помирителният секс може да стане брутален и дори агресивен. Може много да се различава от обичайното ви поведение в леглото.

Сексът не трябва да бъде само помирителен.

Естествено е помирителният секс да бъде много по-ярък и по-емоционален от стандартния. Но се пазете той да не се превърне за вас в наркотик. Иначе няма да се възбуждане без "емоционален отскок" - караници, ругатни, изясняване на отношенията.

Сексът не означа, че проблемът е решен.

Повечето жени смятат, че ако конфликтът приключи в спалнята, партньорът им им е простил. Това обаче съвсем не е така. Сексът след кавга е по-скоро пауза отколкото решение и край на караницата. Възползвайте се от паузата, за да обмислите ситуацията и да вземете премерено решение.

Сексът помага да простите на партньора си. 

Сексът е начин да изпуснете парата, да отприщите емоциите и дори е терапия в известна степен. След такъв секс чувствате облекчение, доказано е, че след оргазъм хората става по-малко раздразнителни.

Източник: БГНЕС

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay