Сексът като лекарство: Кои симптоми може да облекчи?

Ето как да съчетаете полезното с приятното

Сексът като лекарство: Кои симптоми може да облекчи?

Всички знаем, че сексът е доста приятно занимание и носи определени ползи за нашето благосъстояние. Той ни прави по-щастливи, засилва връзката с партньора ни, кара кожата ни да сияе и е доста забавна тренировка за цялото ни тяло.

Оказва се, че сексът може да подейства и като истинско лекарство за някои наши болежки. Той може да облекчи дадени симптоми и да ни излекува в съвсем буквалния смисъл на думата. Ето кои са чудодейните му лечебни свойства!

Главоболие
Изследване е доказало, че хората, които страдат от главоболие и дори тежки мигрени се чувстват значително по-добре след секс, а при около 20% от тях болката изчезва напълно. Учените обясняват това с отделянето на ендорфини по време на акта. Те спират или намаляват болката, а усилват чувството за наслада.

Крампи
Сексът облекчава менструалните болки и други видове болезнени крампи. Оргазмът кара мускулите ни да се съкръщават, а мозъкът ни отделя химикали, които действат като натурални болкоуспокояващи и така неприятните усещания преминават.

Настинки
Доказано е, че редовното правене на секс засилва имунната система, което пък ни предпазва от настинки. Сексът повишава нивото на имуноглобулин А - антитяло, което се бори с вирусите и простудите.

Сексът като лекарство: Кои симптоми може да облекчи?

Безсъние
След секс тялото ни произвежда хормонът окситоцин или иначе казано "хормонът на гушкането”. Той ни прави сънливи. Доказано е също, че жените произвеждат повече окситоцин, отколкото мъжете.

Хълцане
Оказва се, че оргазмите спират хълцането. Те оказват голямо влияние върху нервните окончания и така спират досадното хълцане.

Депресия
Доказано е, че сексът спомага за преодоляването на редица психически заболявания. Много изследвания в областта показват, че хормоните на щастието, които се отделят по време на секс, са чудесен съюзник в борбата с различните видове депресия. Химичните процеси, които се случват в телата на двамата партньори по време на акта, служат като същински антидепресант.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay