4 съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящ съпруг

Вижте нашите насоки

4 съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящ съпруг

В една връзка винаги има определен етап, когато нежната половинка вярва, че мъжът до нея е точно този, с когото иска да прекара остатъка от живота си. Не вижда бъдещето си с никой друг и копнее да види колкото се може по-скоро избраника си на колене, заедно с перфектния пръстен в ръка. Знае, че не би се поколебала какъв отговор да даде на изречения от негова страна въпрос.

Как обаче може да бъдете сигурни, че точно той е човекът, с когото да застанете пред сватбения олтар? Любовта ли е единственият фактор, който определя решението ви, или трябва да бъдат обмислени и други неща преди изричането на заветното "да”?

С нашите четири съвета ще ви помогнем да разберете дали мъжът, когото обичате, ще бъде перфектният съпруг, или трябва да се опитате да промените някои неща у него, преди да предприемете тази така важна стъпка.

1. Опознайте първо себе си
Това е първата и може би най-важна крачка, която трябва да направите, преди да "минете под венчило”. Разбира се, важно е да познавате човека до себе си достатъчно добре, но ако не сте наясно на първо място със себе си и с това какво искате, фактът, че може да отгатнете всяко желание на партньора си още преди да го е изрекъл, няма абсолютно никакво значение.

Някои хора търсят сродната си душа "под дърво и камък”, но в края на краищата "се удрят в този камък”. Познавате ли добре себе си обаче, ще разпознаете подходящата половинка, без дори да се налага да я търсите. Затова се запитайте дали можетe да дадете отговор на въпроси от типа на "Коя съм аз?”, "Какво искам?”, "Какво очаквам да получа от партньора си?” и т.н.

Веднъж намерили отговорите, можете да кажете със задоволство, че знаете какво искате и как да го постигнете. Най-важната стъпка в избора на партньор за цял живот е себепознанието. Защото за да намерите парченцето, което да пасне перфектно на мястото на липсващата частица в живота ви, трябва да знаете какво търсите. А желанията ви се определят от това какъв човек сте и от това дали знаете какви са основните ви приоритети.

2. Бъдете оптимистично настроени

4 съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящ съпруг

След като вече познавате себе си достатъчно добре, може спокойно да промените онези неща в характера си, които не харесвате. Тази стъпка е ключова по-скоро при запознанството и привличането на бъдещия съпруг. Понеже всички знаем, че колкото по-усмихнат е един човек, толкова по-голямо внимание събира от околните. А и мъжете определено предпочитат лъчезарни момичета.

В случай че песимизмът е по-характерна черта за самите вас, може да опитате да промените светогледа си в малко по-положителна посока. Все пак никой не иска партньорът му да не вижда светлина в общото бъдеще, а черните нюанси да преобладават в предсказанията му за съвместния живот.

Същото важи с пълна сила за мъжа до вас. Колкото по-оптимистично настроен е той спрямо бъдещия ви живот, толкова по-голяма увереност ще вдъхва в самите вас.

3. Определете общите си интереси

4 съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящ съпруг

Много хора използват максимата, че противоположностите се привличат, за да оправдаят на пръв поглед непреодолимите различия между себе си и своя партньор. Това обаче не трябва да се случва. Естествено, няма как да се омъжите за човек, с когото си приличате като две капки вода. Тази постъпка би била прекалено далновидна.

Това, от което имате нужда, е поне една обща страст, която да обединява интересите ви. Може това да бъде вашата запаленост по видеоигри или любовта към животните. Няма абсолютно никакво значение кое е нещото, което ви свързва. Но трябва да сте сигурни, че то съществува и че можете да се сетите за поне едно занимание, което да практикувате заедно. Това ще изиграе ключова роля в бъдещия ви съвместен живот.

4. Трябва да имате общи теми за разговор

4 съвета, които ще ви помогнат в избора на подходящ съпруг

Повече от ясно е, че ако двама души няма за какво да си говорят, те просто няма как да живеят заедно. Ако нямате общи теми за разговор, съвместното съжителство може да се получи само за кратък период от време. Но за дългосрочна връзка не може и да става въпрос.

Споделянето на чувствата, мислите и преживяванията през изминалия ден са теми, които трябва да бъдат обсъждани с огромно желание между бъдещите съпрузи. Не се ли получава, трябва определено да поработите в тази посока.

И запомнете, че това са просто съвети, които да ви насочат в избора на брачна половинка. Крайното решение си е лично ваше и не се определя обезателно от общите теми на разговор или различията в интересите.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay