6 истории от детски домове, които ще ви докоснат

Защото семейството е най-важно

6 истории от детски домове, които ще ви докоснат

Колкото и богатства да имаш и всичко в живота ти да е уредено, нямаш ли семейство, нямаш нищо! Семейството е най-важно е живота на един човек и следващите силни истории от детски домове ще ви уверят в това. 

1. Беше зимата. Намерих си временна работа като Дядо Коледа и един ден отидохме в детски дом. Не знаех как да се подготвя за срещата с тези изоставени от родителите си деца. Когато всички сядаха на коленете ми, всички без изключение си пожелаваха мама, татко, семейство.. Дълго плаках след това.. Никога няма да забравя тази среща.

2. Работех в сиропиталище. Един ден дойде една жена, която приличаше на майка на едното дете. Тя му носеше някакви сладкиши. Не мога да опиша как грейнаха очите на детето...

3. Аз и брат ми близнак сме кръгли сираци и до 5-годишната ни възраст бяхме в дом за сираци. След това ни взеха различни хора и ни обещаха, че някой ден ще се видим, но засега това още не се е случило...

4. Семейството ми винаги е било заможно. Дъщеря ми си имаше приятел, но не искаше да ражда. В един момент реши да осинови дете и това беше най-щастливият ден в живота на всички ни.

5. Приятелят ми работи като барман в бар и м разказа една история. Дошло едно 6-годишно момиченце и помолило да ползва тоалетната безплатно. Той го пуснал. След това се оказало, че с него има още деца, които са от сиропиталище и са на екскурзия. Приятелят ми и колегите поканили всички деца в бара и им дали безплатно сокчета и сандвичи.

6. Събрахме помощи за едно сиропиталище и отидохме лично да дадем подаръците на децата. Тогава едно 12-годишно момиче се приближи към мен и каза "Толкова се радвам, че сте дошли при нас. Обичам да идват и да си говорят с нас, а не само да ни снимат и да ни пращат подаръци по пощата".

Всички тези истории са много силни и доказват, че всяко живо същество има нужда от майка и баща!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay