Как семейният живот да не се превърне в банална и изтъркана история?

Разнообразявайте го!

Как семейният живот да не се превърне в банална и изтъркана история?

Може би това е нещото, от което най много се опасяваме, и мъже, и жени, когато решим да заживеем заедно. Независимо дали имате брак, или не, семейният живот може да бъде фантастичен, но може да бъде и провал. В началото всичко е хубаво, напасвате се, имате желание да се опознавате, да си угаждате взаимно, но в последствие доста често нещата замират. Аз съм на мнение, че тръпката да живееш с един човек може да остане завинаги, стига да съумяваме да я поддържаме.

Много двойки правят грешката да оставят ежедневието да ги завладее и през седмицата не излизат изобщо никъде. Все един и същи монотонен график – ставане, работа, връщане от работа и сън! Толкова! Без забавления, без нищо! По този начин животът леко губи смисъл. Разбираме, че сте уморени, но си позволете веднъж седмично да ядете някъде навън, да отидете на театър, на кино или на нещо друго, което Ви интересува. По този начин си създавате емоции, придобивате нови, приятни впечатления, а не гледате само телевизор вкъщи.

Разбира се, атмосферата вкъщи, трябва да е хубава и отпускаща, но, ако прекаляваме с нея, започва да става задушаваща.

Също така не бива да приемате човека до Вас за даденост. Говорете си с него, опознавайте се, не забравяйте, че този процес трае през целия живот, не само в началото на връзката. Интересувайте се от партньора си, изслушвайте го. Бъдете мили и внимателни с него.

Когато се сетите, му правете малки изненади.. не е нужно да е нещо голямо и скъпо.. достатъчен е мил жест, който да му покаже, че той е специален за Вас. Като например вкусно приготвена вечеря, нещо, което той много харесва, романтична вечер с малко свещи, нежна музика и приглушена светлина, ръчно изработен от Вас мини подарък или картичка.. вариантите са много, а резултатът винаги един – стопляне на сърцето на едно от най-близките Ви същества.

А събота и неделя.? Защо да си стоите вкъщи? Имате толкова много варианти – някакъв спорт, нещо забавно в мола, разходка в гората, в планината, пътуване, отсядане с СПА хотел.. каквото Ви се нрави на Вас двамата.

Ако се държите скучно, ще получите скучна връзка! Всичко е във ваши ръце! И не забравяйте да се обичате!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay