5 причини разходката сред природата да е по-добра от медитацията

Съгласни ли сте?

5 причини разходката сред природата да е по-добра от медитацията

И Вие ли обичате дългите разходки сред природата? Независимо дали сами, или с приятели, те винаги са много приятни и отпускащи. И всъщност могат да подействат на организма толкова релаксиращо, дори повече и от медитация. Ето защо.

Това премахва всички лоши мисли от съзнанието Ви - Медитацията се опитва да Ви внуши да ги изхвърлите, но често не се получава. При разходката всичко се случва съвсем естествено. В началото може би ще ги извикате всички в главата си, но в един момент, докато сте сред природата, докато дишате хубавия въздух и гледате прелестните природни пейзажи, неусетно ще се почувствате освободени и заредени в един по-хубав свят.

Можете да го практикувате навсякъде - За медитацията се изисква да сте сами, а за разходката не е необходимо. Около Вас  коже да има много хора, които шумят, но лесно можете да ги игнорирате, като леко се отдалечите от тях.

Движите се и медитирате!  - При медитацията сте неподвижни и особено за по-активните личности като мен това си е цяло мъчение. Много обичам медитацията, но наистина ме измъчва това стоене толкова време неподвижно. При ходенето пеша имаме движение, като сами можем да регулираме темпото, сред природата сме и душата ни се отпуска. Това е перфектно за мен!

Това Ви свързва с природата - Да, така имате много по-силна връзка с природата около Вас. А това от своя страна допринася за по-доброто Ви настроение.

Имате психическа и физическа дистанция от проблемите си и всичко, което не Ви харесва - Вие отдалечавате не само душата си, както при медитацията, а и тялото си. Страхотно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay