5 психологически причини, поради които не отслабвате

Дори ако спазвате диета и тренирате

5 психологически причини, поради които не отслабвате

Понякога човек тренира, спазва строга диета, няма здравословни проблеми и все пак не може да отслабне. Защо?

Обединихме 5 основни психологически бариери, които ни пречат да свалим излишните килограми, въпреки здравословното хранен и спорта.

1. Наднорменото тегло е от полза!

Да, полезно е, защото можем да свържем всичките си проблеми с наднорменото тегло. Нямате човек до себе си? Не можете да започнете мечтаната работа? Не постигате целите си? Винаги е много удобно да използваме наднорменото тегло като оправдание. Защото ако няма причина за проблемите ни, ще бъде ясно, че проблемът е в нас самите. Разбира се, никой не иска да бъде разочарован от самия себе си, затова е възможно да не сваляте килограми, дори редовно да посещавате фитнес залата. Подсъзнанието ви не позволява това да се случи.

2. Това е страхотно оправдание за мързела ни

Повечето хора обичат да отлагат всичко за утре, другата седмица или другата година. Хората с наднормено тегло често отлагат плановете си за следващия живот- когато ще са слаби. Теглото е страхотно оправдание. "Искам да се науча да танцувам, но не мога, защото съм с наднормено тегло.", "Когато отслабна ще започна да тренирам всеки ден" и т.н.

3. Това е начин за привличане на любов и внимание

Кой не обича да хленчи? Има толкова много хора, които ще искат да ви утешат, съжалят, да се погрижат за вас и т.н. По този начин вие се чувствате като център на Вселената. Строгата диета и тежките тренировки са повод за ежедневно хленчене. Защо да ги губите?

4. Това е начин да избегнете нежелани мисли и емоции

Забелязвали ли сте някога, че хората, подложени на стрес, ядат много, дори когато са на диета? Това се случва, защото те не могат да възприемат истинските си емоции. Ето защо понякога усещането за безпокойство се възприема като друго чувство- глад, например. В резултат на това, вместо да посетят специалист, който да им помогне да се справят с емоциите си, те посещават хладилника.

5. Това е начин да се реши проблема със самочувствието

Недостатъчното самочувствие е друга психологическа пречка за загуба на тегло. Ако човек, който седи пред диетолог, обича да повтаря такива думи като "моите прекрасни бедра", "големите бузи са моят чар" той несъзнателно избира да остане такъв, какъвто е.

Същото твърдение работи с мислите за наследственост. "Майка ми беше с наднормено тегло и аз също." Е, ако искате да продължите семейната си линия на затлъстяване, това е ваш избор и няма нужда да се изтезавате с упражнения и диети, но учените твърдят, че генетичното затлъстяване не е неизбежно, а само предразположение към него.

Така че се опитайте да избегнете всякакви негативни предразположения в главата си. Ако искате да разрешите проблем, решете го и не се обръщайте назад.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay