6 упражнения, подходящи при болки в кръста

6 упражнения, подходящи при болки в кръста

Добре, тази статистика просто е гадна: Осемдесет процента от възрастните вероятно ще страдат от болки в гърба поне веднъж в живота си, според Националните институти по здравеопазване. Макар че това може да изглежда като страхотно извинение да спрете да ходите във фитнеса, не бързайте. 

"Ако нямат травматични наранявания, повечето хора страдат от болки в гърба в резултат на слаби мускули, слаби бедра и глутети, продължителни периоди на лоша ергономичност - или лоша поза при сядане", казва Дан Джордано физически терапевт и сертифициран специалист по здравина и кондициониране (CSCS). Това е така, защото "продължителното седене в грешната поза може да доведе до стягане на бедрените флексори, като в предната част се завърти таза, за да се увеличи натиска върху лумбалната или долната част на гръбнака", казва Джордано.

Това е моментът, в който спортът идва на помощ. Разбира се, ако страдате от болки в гърба, може първоначално да се нуждаете от почивка. "Но упражненията действително ще помогнат за излекуване на болката в гърба", казва Джордано.

Най-добре е да се срещнете със специалист, за да ви помогне да изберете правилните упражнения за вас. Но за да започнете, ето шест от движенията, които обичайно препоръчват специалистите при болки в гърба.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay