Ако искате да отслабнете с тичане, прочетете това!

Някои от възможните проблеми

Ако искате да отслабнете с тичане, прочетете това!

Започнали сте да тичате преди месеци, но всеки път когато се качите на кантара се разочаровате от резултата? При тичането се изгарят много калории, но има няколко причини, поради които е възможно да не сваляте килограми. Вижте кои са те:

Хапване след тренировка

Изгарянето на много калории, причинява чувство на глад. Но е много важно да изберете правилната храна, за да получите енергия отново. Ако ядете вредна храна ще си върнете всички калории, които сте изгорили по време на тренировката, а и ще огладнеете отново след 1 час. Храненето след тренировка е важно, но трябва да се уверите, че то е богато на протеини и не надвишава 150 калории. Трябва да ядете в малки количества. За да избегнете нуждата от това хранене, хапвайте нещо малко преди тренировката.

Не тичате достатъчно

Ако тичате, а не виждате резултат, погледнете календара си. Ако тичате веднъж 45 минути или няколко пъти в седмицата по 20 минути, не изгаряте достатъчно калории и затова не отслабвате. За да отслабнете, трябва да приемате не повече от 500 калории  и да тренирате много. Правилното хранене и физическите тренировки вървят ръка за ръка в борбата с излишните килограми.

Изгаряте по-малко калории, отколкото мислите

След тренировка тече вода от вас и създава усещането, че сте изгорили много калории. Но дали е така? За да знаете точно какво постигате, добре е да използвате гривна или приложение на телефона.

Същата тренировка, различен ден

Ако сте намерили местенце, което е много подходящо за вашата тренировка и тичате там от няколко седмици, тичането се превръща в навик. Това е страхотно, но има и негативна страна. Мускулите ви свикват с точно тази тренировка и точно това натоварване, а щом свикнат, не очаквайте да свалите килограми. Изберете си терен, в който има хълмчета, интервали за развиване на по-висока скорост, за да бъдат мускулите ви винаги стресирани. Освен това е добре да правите и други упражнения, освен тичането. Още видове кардио и няколко други упражнения изгарят повече калории и забързват метаболизма.

Не е толкова важно какво показва кантара

Тичането е най-добрия начин за тонизиране на цялото тяло. Постепенно мазнините се превръщат в мускули. Мускулната тъкан е по-плътна от мастната, затова се нуждае от по-малко място. Поради тази причина, видимо ще бъдете по-слаби, но кантарът ще показва повече. Не се плашете от цифрите, важното е да изглеждате и да се чувствате добре. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay