Медитацията във вода - полезна и успокояваща

Много актуална за жегите!

Медитацията във вода - полезна и успокояваща

Напоследък все повече хора се обръщат към вътрешното си Аз и се стремят към самоусъвършенстване и душевен мир. Най-добрият начин, за да постигнете това, е медитацията. Ние ще Ви предложим един по-различен начин за медитиране, а именно във вода.

Той, може би, не е все още толкова разпространен, но има благоприятно въздействие върху здравето. Благодарение на него човек чувства по-голям прилив на енергия, успява да пребори стреса, спомага за крепкия сън и като цяло по-доброто здравословно състояние. 

Този вид медитация е придружена от лежерна музика като фон. Пуснете си нещо нежно, което не Ви затормозява и Ви кара да се чувствате приятно и да сте отпуснати. След като вече сте във водата, е добре да затворите очи и да си представите как е минал денят Ви. Усетете вибрациите от чувствата, които са предизвикали днешните събития във Вас. Това може да е чувство на удовлетвореност, на любов, на нежност, на мир, на радост. Просто блажено се оставете водата да обгръща тялото Ви и отключете емоциите си напълно. Бъдете себе си.

Вместо да мислите за стресиращите обстоятелства, Вие ще се почувствате много по-свежи и енергични. Мислете за хубави и позитивни неща. Предизвикайте въображението си и си измислете, ако е нужно, места, които искате да посетите и хора, с които искате да се запознаете. 

Ще видите, че, когато излезете от водата,, ще сте един нов човек, готов да се справи с всякакви предизвикателства! Също така, в тези горещи дни, какво по-приятно от това да се охладиш и да донесеш ползи за здравето си едновременно?

Автор: Теодора Георгиева

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay