Мис Баскетбол Симона Димитрова разгневена, заради проваления конкурс "Мис Национален отбор"

Дългоочаканата надпревара пропадна заради петиция на дами, които не я одобряват

Мис Баскетбол Симона Димитрова разгневена, заради проваления конкурс "Мис Национален отбор"

Ден след ден скандалът около спирането на конкурса "Мис национален отбор" започва да придобива яснота. Талисманът на националния ни отбор по баскетбол Симона Димитрова не се сдържа и реши да попита публично водачката на феминистките, подписали петицията против надпреварата - Вородецки къде виждат проблем в провеждането на конкурса. Красивата Симона определи действията на дамите като типична "българщина".

Дългоочаканата надпревара пропадна заради петиция на дами, които не я одобряват. Шоуто с красавици трябваше да се проведе в неделя в Русе, но събитието не се състоя.

Конкурсът се провежда от 2012 година, а правата държи Магдалина Вълчанова -  Мис България 2000 г. Организаторите казват, че събитието представя спорта пред младите по нов начин. Победителките са талисмани на националните отбори по футбол, волейбол и баскетбол. Предишните издания на конкурса протичаха с подкрепа на най-големите имена в българския спорт.

Петицията, която феминистките пуснаха до БНТ, които трябваше да излъчат конкурса на живо, казва, че изискванията в надпреварата са вулгарни и сексистки. Дамите, които пуснаха колективната молба показват като причина изискванията, които има конкурса към кандидатките - ръст, красота, необвързаност и това, че талисманите са само на мъжки отбори при това не всички.

Една от дамите подписали петицията Енея Вородецки коментира тяхната позиция и реакция, с която подпалиха скандала. "Не бях чувала за този конкурс и не знаех, че вече два пъти се е провеждал. Не мисля обаче, че е редно да се избират талисмани само на мъжките отбори и при това само на три от тях. Как да привлечем вниманието на феновете към женските отбори, които донесоха медалите от Рио за България. Мъжките отбори по тенис, борба и други не трябва ли и те да имат свои талисмани. Сексистки е конкурсът защото има странни критерии - не омъжи красиви момичета между 18 и 25 години, без деца и да са високи над 170 см", сподели бившата състезателка по тенис и ски алпийски дисциплини пред Нова.

Какво написа Симона прочетете на sporta.bg

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay