Отслабване след празниците

Няколко полезни съвета за лесно отслабване

Отслабване след празниците

Все по-често чуваме думите забавен метаболизъм, инсулинова резистентност, метаболитен синдром, затлъстяване и други. Но какво е метаболизмът? Tова е процесът, при който храната, която сме приели, се превръща в необходимата енергия за тялото ни. Такава е необходима, дори когато спим. Важно е да се знае, че при намаляване на калорийния прием организмът ни забавя своя метаболизъм. Доказано е, че за да не се случи това, едновременно с хранителния режим трябва да увеличим и физическата активност. Можем ли да постигнем максимални резултати без стрес и преумора?

Важно е да сме мотивирани и да сме постоянни! Нека след продължителните празнични дни изпразним хладилника и се запасим с любимите сезонни зеленчуци, качествени месни продукти, яйца и сирена. Не купувайте тестени изделия, сладкиши, плодове и алкохол, за да не се изкушавате. Планирайте  храненето си на работното място. Пийте повече вода и билкови чайове. Не приемайте въглехидрати след 15.00 часа. Увеличете физическата активност – поне 2 км. бързо ходене на ден (отивайки на работа паркирайте колата и ходете 2км. до офиса), ако е много студено изберете приятно за вас "раздвижване” – близкия фитнес, танци, пилатес, басейн (плувайте), или тренирайте у дома, но трябва да сте постоянни. Ако имате здравословни противопоказания за активен спорт, направете си консултация с колеги кинезитерапевти – винаги може да се направи индивидуален режим за физическа активност, но трябва да сте постоянни.

Ползите, които носят Хипокси тренировките:

Има участъци в нашето тяло, които трудно реагират на нашите усилия за отслабване. Това е така заради редица фактори в човешкия организъм, сред които и  наследствения фактор. Това се отнася в по-голяма степен за жените. Тези зони обикновено са със затруднено кръвообращение, там се натрупват мастните запаси на организма, а както знаем, те са най-трудни за премахване. Това е складирана енергия, която тялото "пази” за по-гладни години.

Апаратите Хипокси са уникални с това, че по време на тренировка те целенасочено работят за подобряване на кръвообращението в кожа-подкожие, там където ние желаем. До тези зони достигат хранителни вещества, а с тях хормони и ензими, които, достигнали мастните клетки, участват в биохимична реакция за тяхното активиране и включване в отдаване на складираната енергия. Освен хранене и активиране на мазнините, ползите са и от дрениращия и очистващ ефект. С две думи, при Хипокси тренировка имаме две фази - фаза на хранене и активиране и фаза на дрениране и очистване (нищо магическо и фантастично). И още една "екстра”, чрез апарат HDC (хипокси дермоложи комфорт) –  много бързо има видим ефект от стягане и тонизиране на кожата на тялото. Докато апаратът работи, освен подобреното кръвоснабдяване и очистване на зоните (венозен и лимфен дренаж), през цялото време дразнението на кожата, я стимулира да произвежда колаген, тя се регенерира и възвръща  свежестта си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!   

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay