Шокиращата тренировка на една бременна

Лиа-Анн Елисън изуми света със снимки от кросфит тренировката си

Шокиращата тренировка на една бременна

За повечето жени осмият месец от бременността е време за активна почивка, изпълнена с надеждата, че бебчо ще се появи съвсем скоро, при това в отлично здраве. За повечето, но не и за всички. Не и за днешната ни героиня.

Лиa-Ан Елисън е на 35 години и в момента очаква раждането на третото си дете. Събитие, което ще се случи след по-малко от месец. За разлика от болшинството бъдещи мами в напреднала бременност обаче американката спортува, при това повече от активно.

Шокиращата тренировка на една бременна
Наскоро Лиа-Ан качи в своя Facebook профил снимки, които разкриват в детайли как изглежда нейната ежедневна кросфит тренировката. И веднага под фотосите се появиха хиляди възмутени коментари.

Егоизъм, съзнателно увреждане на плацентата, вманиаченост, граничеща с лудост - това са само част от обвиненията, които бременната спортистка получи от потребителите на социалната мрежа. Обвинения, на които Лиа-Ан Елисън отговаря по следния начин:

"Искам да благодаря на всички за милите и подкрепящи отзиви. "Хейтърите” сипят омраза и това е нормално. Моят живот не е техен и слава Богу… Винаги съм обичала фитнеса. След като родих второто си дете, знаех, че ме чака много работа. Харесваше ми да съм майка, но исках да бъда повече, да бъда горещо мамче… Кросфитът ми помага да не откача. Правя го вече от 2 години и половина и силно вярвам, че бременността не е болест, а време да се отдадеш на способностите на тялото си да бъде страхотно.”

Шокиращата тренировка на една бременна
Повечето от коментиращите, сред които и лекари с дългогодишен опит, обаче твърдят, че с тези тежки тренировки, включващи вдигане на сериозни тежести, Лиа-Ан излага на огромен риск здравето на бъдещото си дете.

35-годишната американка далеч не е първият случай на жена, подлагаща се на прекалено тежки тренировки в напреднала бременност. Преди четири години англичанката Сара-Джейн Казънс става популярна с факта, че само 11 дни преди термина си вдига 15-килограмови гири.

Шокиращата тренировка на една бременна
С подобна спорна слава се сдоби и моделът Нел МакАндрю, на която принадлежат думите: "Когато кажа на хората, че все още тренирам, те реагират все едно съм им казала, че пуша или пия алкохол, докато съм бременна. Но това, което правя, всъщност е хубаво и за мен, и за бебето ми.”

Сами преценете дали поведението на Лиа-Ан Елисън и компания може да се категоризира като крайност. Но първо прочетете какво съветват специалистите. А именно - леки тренировки с нисък интензитет, дълги не повече от 20-30 минути. Препоръчват се аеробика, плуване и каране на велоергометър. Упражнения, изискващи лягане по корем и големи тежести, както и такива, предполагащи евентуална загуба на баланс (като например клякания), са повече от непрепоръчителни.

Шокиращата тренировка на една бременна
Ако тази статия ви е била интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

65 43
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 26.10.2013|12:15
По начало за жените не е добре да вдигат тежко.Не препоръчително,а задължително е за една бременна жена да се занимава с някакъв спорт или поне с някаква физическа дейност,но да вдига щанги???За едно бъдещо раждане мускулите трябва да са във форма,но това е прекалено,не мисля че трябва да си натоварва кръста,особено при тази тежест.А и с всичките тези лостове,гири и железа около нея,не съм много сигурна дали е безопасно за бебето,може да се удари,да изпусне нещо върху корема и какво ли не още...Леко безотговорно.
12
Не е посочен 13.10.2013|03:16
Първо като гледам тежестите не са големи ако жената си е ходила и преди това на фитнес това няма да пречи на бременноста й , а дори и да не е ходила си има фитнес инструктори и могат да ти направят каквато искаш програма .. :)
11
Не е посочен 25.09.2013|12:51
Това са все хора, които и понятие си нямат какво е то кросфит. Всичко е въпрос на личен избор, както имаха хора, които спазват безумни диети.
10
Не е посочен 25.09.2013|11:21
Явно не й е ясно, че може да стресира бебето си и от тежкото да го роди преждевременно.
9
Не е посочен 24.09.2013|16:51
Не искам да съм на мястото на бебето, горкото как ли се чувства.
8
Не е посочен 24.09.2013|13:32
Надявам се тази жена с глупостта си да тренира толкова много да не си докара преждевременно раждане и да си увреди бебенцето.
7
Не е посочен 24.09.2013|12:30
Винаги съм била за тренировките по време на бременността.Но ми се струва, че тази дама малко прекалява.
6
Не е посочен 24.09.2013|12:02
И все пак трябва да се отбележи, че изглежда наистина много добре!
5
Не е посочен 24.09.2013|11:34
На мен това ми се вижда прекалено. Ако се е посъветвала с лекар и са й казали, че всичко е наред, не виждам защо да не го прави.
4
Не е посочен 24.09.2013|10:21
Това за мен наистина е лудост, тази жена определено може да навреди на бебето си, не знам как съпругът и и позволява да прави това.
3
Не е посочен 24.09.2013|09:00
Това с вдигането на тежести ми се вижда опасно за една бременна жена.
2
Не е посочен 23.09.2013|18:08
Не съм против да се правят упражнения по време на бременност, но чак да се вдигат тежести.
1
Не е посочен 23.09.2013|17:27
Аз също не си почивах, това беше времето на многото разходки, дори до преди 45-те дни работех на две места. Това, че си бременна не означава, че трябва само да лежиш и да ядеш, напротив и движение трябва.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay