10 класически елемента за изключителна бизнес визия

Задължителните елементи в женския гардероб

Всяка жена, която работи в офис, е изпитвала това. Събужда се сутринта, осъзнава че днес ще има сериозна бизнес среща, започва да рови в гардероба си и остига до извода, че няма какво да облече. Или изведнъж си спомня, че на обяд ще се срещне с клиент и няма време да направи един креативен ежедневен тоалет. Тук на помощ идват основните закони.

Според дизайнерите, облеклото за работа никога не е било по-лесна задача. Но за жените, които имат тези 10 класически елемента в гардероба си. От перфектната бяла риза до универсалните обувки, това са дрехите и аксесоарите, които вършат "тежката работа" за повечето жени. Те вдъхват увереност, лесно се комбинират с други облекла и модат да се облекат самостоятелно като "фон" за по-смелите ви решения. На тях можете да разчитате както през работните дни, така и през уикендите.

И най-доброто от всичко е, че никога не излизат от мода.

1. 
Перфектната черна пола

Черната пола е основен елемент от гардероба, който всяка жена трябва да притежава. Вталеният вариант над коляното изглежда класически, без значение с какво е комбинирана и приляга на почти всеки тип фигура. Моделът тип "молив", без значение от дължината, ще създаде женствено излъчване дори към най-корпоративния работен тоалет и може да се облече и с по-ежедневна горна част. Ако добавите един от новите си колани, отговарящи на тенденциите, обикновената черна пола ще изглежда по-модерна и ще допринесе за перфектна и стилна визия.

 

2. Черните панталони

Черният панталон се конкурира с полата по значимост в гардероба на една жена. Разнообразни по кройка и материя, черните панталони се комбинират почти с всичко. Втален панталон с прав крачол изглежда страхотно с всякакъв тип обувка, от фини токчета до ботуши. Но ако работното място ви позволява креативност, можете да заложите и на хилядите варианти, които предлага панталона тип "цигара".

 

3. Зимното палто

Заложете на палто, което е с изчистена кройка, със средна дължина и с метални копчета. Без колани, пагони и излишни декорации, които всеки следващ момент модата може да "изхвърли" и да заклейми палтото ви като остаряло.

 

4. Блейзерът

Класическата кройка на това сако го превърна в емблема на дамското облекло и през последните години забелязваме сериозното му присъствие на модния подиум. Без значение дали е с големи рамене, с голям или малък ревер, с вталена, права или широка кройка, тази връхна дреха ще ви служи за всякакъв случай и събитие. Аз лично обожавам как Гуинет Полтроу комбинира вталена мини рокля и високи токчета с дълъг блейзер на изискани събития и на червения килим, но това е визия за по-смелите от вас.

 

5. Класическата бяла риза

Модните експерти са единодушни, че бялата блуза е незаменима. Нея можете да облечете по няколко начина и винаги се комбинира добре както с дънки, така и с костюм. Ризите са друга опция, която лесно се напасва и комбинира. Можете да облечете под блейзер вместо блуза (потник, тишърт), но запомнете, че при избора на риза е важно качеството. В състава не трябва да има памук или поне да не е голям процента, защото ризата бързо ще загуби формата си.

 

6. Костюм с панталон

Този костюм моментално добавя една фина елегантност към визията на всяка жена. Може да се носи с класическа бяла риза и високи обувки или с потник и по-отворени обувки на ток за повече комфорт. Потърсете сако с подходящата за фигурата ви кройка и заложете на цвят, който най-добре ще допълни по-голямата част от дрехите в гардероба ви, за да улесните максимално избора си при комбиниране. Другият ключов фактор, на който можете да наблегнете, е материята, която да не поставя ограничения спрямо сезона и която не се мачка лесно.

 

7. "Прегърни ме"

Да благодарим на Даян Фон Фюрстенберг, че създаде роклята тип "Прегърни ме". Няма по-добра рокля, която прикрива всички недостатъци и "издутини". Но истинската красота на тази основна за гардероба ви дреха е, че лесно може да се превърне в секси рокля за среща след работа, като умно си послужите с аксесоари и бижута. Един лесен трик е акцентирането на колана – по-модерен и по-масивен от този, с който обикновено се завръзва този тип рокля. Или винтидж шал, който би изглеждал страхотно с едноцветен вариант на роклята.

 

8. Женствена блуза

Женствената блуза е една основа, която позволява на жената да покаже индивидуалния си стил. Дали ще бъде с втален силует с модерен принт и ръкав тип "камбанка" или в бъбрив стил с панделки и къдри, тази разнообразна блуза ще вдъхне живот на всеки тоалет. Меката, нежна материя ще добави женственост към всяко облекло, особено костюм. По-късно можете да свалите сакото и ще постигнете шикозна визия за вечерта.

 

9. Малката черна рокля

Друга дизайнерка, на която трябва да кажем едно голямо: "Благодаря!", е Коко Шанел. Благодарение на нея днес имаме в гардероба си онази рокля над коляното със семпла кройка, която е удобен и красив избор за много визии и различен тип тяло. Достатъчно професионално изглеждаща, за да носите в офиса, и същевременно малката черна рокля ще ви позволи да я облечете с по-дръзки и екстравагантни допълнения и аксесоари. Вталено цветно сако, например, ще ви помогне да изпъкнете на фона на тълпата, а по-консервативния вариант на сакото ще придаде повече блясък на роклята и ще покаже, че не се шегувате в бизнеса.

 

10. Аксесоарите

С тях можете да изминете дълъг път към създаването на един изключително разнообразен гардероб. Обувките трябва да бъдат висококачествени и да варират от високи токчета до ниски затворени обувки. Ботушите или ботите са приемлив вариант под панталон и създават по-плавни линии в тоалета ви. Направете си колекция от бижута, като гердани, обеци и гривни с по-семпъл и приглушен дизайн, но все пак да отразяват личния ви стил. Тънък черен колан от гладка или релефна кожа е задължителен. И не забравяйте шаловете – те могат да прибавят точният акцент и необходимото "количество" оригиналност.



8 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay