Стилисти споделят 8 техники, с които да изглеждате по-млади

Стилисти споделят 8 техники, с които да изглеждате по-млади

Доказано е, че бръчките на лицето и големият брой пигментни петна ви карат да изглеждате по-възрастни. Хората около вас ги гледат и се опитват да определят възрастта ви. Но има някои неща, които ни карат да изглеждаме по-млади.

Една група изследователи от Франция и САЩ разбраха, че хората, които се опитват да разберат колко е възрастна жена, несъзнателно обръщат внимание на контраста на лицето й: как се подчертават очите, устните и веждите й. Ярките черти на лицето показват, че човек е здрав и млад. Някои хора се раждат с такива черти, а други използват козметика, за да подобрят външния си вид.

Решихме да ви кажем как да използвате козметиката и как да оформите косата си, за да изглеждате много по-млади.

1. Плътна долна устна

Ефектът на "детските" устни е основен начин да изглеждате няколко години по-млади. Модерните момичета предпочитат да направят горната си устна по-голяма, защото смятат, че това ще ги накара да изглеждат по-привлекателни. Но всъщност голямата горна устна прави жената да изглежда по-стара, докато плътната долна устна прави лицето да изглежда по-младо и по-наивно.

2. Подчертани вежди 

За да направите своя външен вид по-свеж, трябва да подчертаете базовата линия на веждите. Модерните знаменитости използват този трик отдавна и можете да го използвате и вие също.

Всичко, от което се нуждаете, е комплект за вежди или най-ярките сенки за очи, които можете да намерите.

3. Високи скули

С възрастта, характеристиките на лицето стават по-малко забележими, защото кожата става по-малко еластична. Освен това, много жени нямат изразени скули изобщо. И те могат да ви помогнат да изглеждате няколко години по-млади.

В този случай можете да използвате техники за грим или козметични инжекции. Но не забравяйте да намерите наистина добър специалист, който няма да развали естествената красота на лицето ви.

4. Малки меки части на ушите

Ушите са нещо, което жените пренебрегват по някаква причина. Въпреки това, ушите, които са твърде големи, от години, носещи тежки обеци правят една жена да изглежда по-стара.

Формата на ушите може лесно да бъде коригирана с инжекции или лазерни процедури. Но това са радикални методи. Много по-лесно е да предотвратите този проблем: използвайте подхранващ крем всеки ден и не носете тежки обеци.

5. Естествен цвят на кожата

Въпреки че кожата с тен може да ви помогне да прикриете малки дефекти на лицето си, тя ви кара да изглеждате няколко години по-възрастни. Това е така, защото е по-лесно да видите бръчките на загорялата кожа. В допълнение, слънцето ви прави кара да остарявате буквално. Не забравяйте, че ултравиолетовите лъчи са много вредни, така че използвайте слънцезащитни продукти всеки ден.

6. Небрежна коса

Нищо не ви кара да изглеждате по-стари от перфектната коса, при която всеки кичур е точно там, където трябва да бъде. Само момичетата с идеално лице и перфектна кожа могат да бъдат достатъчно смели, за да имат такава коса. Ако не искате да изглеждате по-стари, трябва да носите косата си по малко по-небрежен начин. 

7. Естествен цвят на косата

Яркият цвят на косата често се свързва с младостта. Същият резултат може да се постигне с естествен тъмен цвят. Най-важното е да имате естествен цвят. Жените с необичайно руса коса, която изглежда жълта, както и жените с изключително тъмна коса изглеждат по-стари, отколкото са всъщност.

Ако решите да боядисате косата си, опитайте да изберете най-естествения и подходящ цвят за вас.

8. Леко "диви" вежди

"Дивите" вежди могат да направят лицето ви да изглежда по-ярко и по-младо. Важно е да не прекалявате - и да не се отказвате напълно от оформянето на веждите. 

Намерете добър специалист, който да ви помогне да запазите веждите си естествени само с едно докосване на "дивата природа".

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay