Супер лесни есенни вечери: Свински пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле

Една страхотна вечеря за студените вечери

Супер лесни есенни вечери: Свински пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле

Време е да заменим пилешкото месо със свинско, предвид температурите навън. Днес ще ви представим една лесна рецепта за изключително вкусни свински пържоли, които се приготвят с чесън, розмарин и брюкселско зеле. Ето я рецептата:

Необходими продукти:

500 гр. брюкселско зеле

зехтин

сол

черен пипер

4 обезкостени свински пържоли

4 скилидки чесън

1 чаша пилешки бульон

1/4 чаша готварска сметана

1 ч. л. розмарин

3 с. л. масло

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Поръсете брюкселското зеле със зехтин, сол и черен пипер. Разрежете зелките на две и ги наредете върху хартия за печене в тава. Печете до златисто, около 25-30 минути.

Междувременно, загрейте 1 лъжица зехтин в голям тиган. Поръсете пържолите с черен пипер и сол и запържете месото по 2 минути от всяка страна. Извадете пържолите в чиния и ги покрийте с фолио. 

Намалете температурата на котлона и настържете чесъна. Оставете го на котлона, докато омекне. Добавете малко сол и черен пипер и сметаната. Оставете да къкри 5-10 минути. Прибавете розмарина. Изключете котлона и добавете маслото. Разбъркайте и ще получите кремообразен сос. Върнете месото в тигана, залейте го със соса и оставете на котлона още няколко минути.

Сервирайте с брюкселското зеле.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay