Kонцерти,книжен пазар,фотоизложба,графити... и още много

Kонцерти, книжен пазар, фотоизложба, графити...

Kонцерти,книжен пазар,фотоизложба,графити... и още много

Различни културни събития – концерти, книжен пазар, спектакъл, фотоизложба, изложба на карикатури, графити, както и екоинициативи и кулинарни състезания, включва празничната програма за отбелязване на Деня на Европа - 9 май, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

 

Организатори на празничната програма са Столична община, Представителството на ЕК в България и Информационното бюро на ЕП в България.

 

На 8 май, неделя, ще се проведе събитие на открита сцена пред НДК. В 17.30 часа на специално обособен книжен базар ще започне безвъзмездно разменяне и даряване на книги.

 

От 18.30 часа студентите от учебния театър към Нов български университет ще разказват любими европейски детски приказки, а в 19.30 часа ще започне концерт с участието на Теодосий Спасов, Карандила Джуниър, както и поп звездите Любо, Графа и Орлин.

 

Около 19.30 ч. гостите ще бъдат приветствани от европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева.

 

От 19.00 часа, в зала "България", започва концерт на "Симфониета София”. Ще бъдат изпълнени творби от Лудвиг Ван Бетовен. Входът е свободен.

 

На 9 май, понеделник, ще бъде организиран празник под надслов "Европа е моят дом". В 10.00 часа в градинката пред Националната художествена галерия ще стартира инициативата "Засади цвете!", при която с доброволен труд ще бъде обновена градината на нациите, този път с европейските цветове.

 

От 11.00 часа на площада пред Народния театър "Иван Вазов" ще бъде организиран графити хепънинг за пораснали деца "Изрисувай мечтите си за Европа и България!", с възможност за рисуване върху умален макет на сградата "Луиз Вайс" на ЕП в Страсбург.

 

В 11.10 часа най-малките гости ще могат да се забавляват със спектакъла "Пътешествие в приказна Европа". От 12.00 часа Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще изпълнят свои хитове, а след тях сцената ще огласи Детският хор на БНР "Ангелските гласове на България".

 

От 5 май до 15 май ще може да се види документирана работата на българските евродепутати, представена чрез фотоизложбата "Българските евродепутати: Брюксел - Страсбург - България" в пространството пред Народния театър "Иван Вазов".

 

От 30 април до 15 май в Столична библиотека се представя изложба карикатури "България и Европа".

 

Денят на Европа ще бъде отбелязан с различни инициативи, които ще продължат през целия месец май – фото конкурс "Европейският съюз и неговите съседи", инициативата "Отново на училище", както и многобройни спортни празници и хепънинги, кулинарни състезания, доброволно засаждане на дървета, уъркшопове за овладяване на нови умения и много артистични изяви.

 

Уебсайтът www.europeday.bg ще предава на живо празника на 8 май в София.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay