Ето кой е победител в играта на Jenite.bg и Софийската филхармония

Вижте кой печели двоен билет за „Френски барок“

Ето кой е победител в играта на Jenite.bg и Софийската филхармония

Приключи играта на Jenite.bg и Софийска филхармония, в която можехте да спечелите двоен билет за концерта "Френски Барок" на 27.11.2016 г. в зала "България".

Всички, които отговориха, че Вера Гиргинова е солист на концерта "Френски Барок", участваха в томболата за нашата награда! Но победителят е само един.
Това е Горанка Петкова. Честито! Благодарим на всички за участието и продължавайте да следните Jenite.bg за още интересни игри и предизвикателства!

Френски Барок:

По време на концерта Френски Барок ще чуем произведенията на Рамо, Ребел и Люли, които ще ни върнат в блясъка и изтънчената елегантност на френския кралски двор и ще ни потопят в театрално изящество и възвишеност на дворцовото забавление.

Концертът ще бъде дирижиран от еднакво отдадения на кариерата си като диригент и органист Патрик Ертън. В момента Ертън преподава камерна музика и импровизация в Кралската консерватория в Хага. Бил е преподавател на музикантите в Бароковия оркестър на ЕС, изнасял е майсторски класове в Музикалната академия "П.И.Чайковски" в Москва, а също и в Сеул, в Рига и в Моцартеума в Залцбург. Патрик Ертън е създател и ръководител на ансамбъла Les Inventions, с който представят неизпълнявани досега творби от репертоара на 18 век. Ертън е познат на българската публика със запленяващото изпълнение на "Кралицата на феите" в рамките на цикъла концерти "Сподели музиката в парка Врана".

Солист на тази френска барокова изтънченост ще бъде Вера Гиргинова, работила с едни от най-големите български и италиански оперни имена като Рената Ското, Фиоренца Косотто, Райна Кабаиванска, Анна Томова-Синтова, Дарина Такова, Стефка Евстатиева, Ана Ванди и други. Гиргинова печели редица награди от национални и международни конкурси, сред които и специализация в Академия "Борис Христов” в Рим, при изтъкнатите оперни педагози Мирела Паруто и Антонио Боайе, както и стипендия от Фонд "Райна Кабаиванска за обучение в Академия Киджана в Сиена. В периода 2010-2012 г. е стипендиант на престижното Опера Студио към Академия Санта Чечилия в Рим при прочутата Рената Ското. В момента Вера е част от солистичния състав на Пловдивската опера.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay