Юбилейна изложба на мозайки на проф.Илия Илиев

Уникална колекция от мозайки ще бъде изложена днес на ул. Шипка №1 в Националната художествена академия на прочутия художник проф. Илия Илиев. 

Официалното откриването на изложбата ще бъде от 18 часа, като творбите на автора ще могат да бъдат видени до 30 ноември този месец.

Проф. Илия Илиев, прочул България зад граница благодарение на талантливите си творби е родом от Бургас, но съзнателният му творчески живот преминава в София. Има редица самостоятелни изложби в целия свят и многобройни отличия за произведенията си.

Юбилейна изложба на мозайки на проф.Илия Илиев

Професорът завършва специалност "Стенопис" в Национална художествена академия - София, при проф. Георги Богданов. В годината на завършването си прави специализация в ателието на Жорж Патрикс - Париж, Франция. В продължение на години е гостуващ професор в Южно Илинойски Университет "SIU" - САЩ и в университета във Велико Търново.

Проф. Илия Илиев и до днес създава уникални произведения на изкуството, които не биха могли да оставят нито един почитател равнодушен къмвъздействието им. За юбилейната изложба на професора днес ще пристигнат редица видни гости от цял свят.

Не пропускайте и вие да я посетите!

Юбилейна изложба на мозайки на проф.Илия Илиев

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay